Voor een leuke vakantie in Portugal heb je genoeg interessante opties. Portugal biedt voor iedereen wat leuks. Of je nou van het strand of cultuur houdt, Portugal heeft het allemaal. Ook de doener komt hier aan zijn trekken. Portugal is verdeeld in 3 zones; het noorden met veel bergen en bossen, het midden met Lissabon als trekpleister en hoofdstad waar je ook veel zandstranden vindt, en het zuiden met de lange stranden van de Algarve met het opkomende nachtleven.

In de Algarve kun je overal lekker naar het strand. De populairste plaatsen hier zijn Faro, Lagos en Albufeira. In deze plaatsen vindt je lekkere restaurantjes waarna je in de avond prima op stap kunt gaan. Daarnaast zijn er hier veel wildwaterparken voor de kinderen.

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, bevat vele straten en steegjes in de zeer bekende en oude wijk Alfama. Voor chique boetiekjes ga je naar Baixa, dit ligt midden in de stad. De grote pleinen in het centrum, zoals Rossio en Praca da Figueira zijn een prima plek om rustig een kop koffie te nuttigen.

Wanneer je in de avond lekker wilt eten en erna het uitgaansleven wilt verkennen, dan ga je naar Bairro Alto. Vooral in het weekend staan de straten hier helemaal vol met het uitgaanspubliek.

Er valt dus altijd wel iets te beleven tijdens je Portugese vakantie.