Rondreizen door Zuid-Amerika biedt een schitterende cocktail van natuur en cultuur. Het continent laat zich niet in een paar zinnen samenvatten. Het is onmogelijk dat immense oppervlak, de kleurrijke culturen en contrastrijke natuur te voorzien van een label. Elk land in Latijns-Amerika heeft binnen de eigen grenzen verschillende werelden en bevolkingsgroepen.

Overweldigende natuur

Reis naar dit continent voor een duizelingwekkende mooie natuur. De Andes is immens groot en spreidt zich uit over Chili, Bolivia, Ecuador, Peru en Colombia. Bewonder daarnaast de unieke dieren zoals de alapagos-reuzenschildpadden, de zeeleguaan, de Galapagos-albatros en de fregatvogel.

Ga op ontdekkingsreis door groene jungles en langs blauwe baaien in Costa Rica en Panama. Geniet van de overweldigende gletsjers van Chili en Argentinië, de machtige watervallen van Brazilië en Venezuela en de uitgestrekte witte Caribische stranden.

 

Fantastische cultuur

Latijns-Amerika is het continent van de oude Maya en Inca cultuur. Bewonder de Maya opgravingen in Mexico, Guatemala, Honduras en El Salvador. Bezoek Machu Picchu, de Heilige Stad vol oude Inca ruïnes in een rondreis door Peru. Ontdek de koloniale steden in Havana en Baracoa in Cuba en Leon en Granada in Nicaragua.

Dans de sensuele tango in Argentinië of de snelle samba in Brazilië. Contact is makkelijk gelegd met de vriendelijke bevolking en op de kleurrijke indianenmarkten in Ecuador, Bolivia en Peru.

Latijns-Amerika is een continent van uitersten. Lees meer over de hoogtepunten van Zuid-Amerika.

 

 

 

Uitzicht over de Andes

uitzicht

 

 

De oude Inca ruines in Peru

uitzicht2