Red Mijn Vakantie is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door SBS 6, waarin presentatoren Alberto Stegeman en Rob Geus zich sterk maken en als bemiddelaars bij ruzie optreden voor gedupeerde vakantiegangers op allerlei vakantiebestemmingen. Elke uitzending helpen beide presentatoren diverse vakantiegangers waarbij sprake is van een echte ‘horrorvakantie’ en waarbij de reisorganisaties niks voor de gedupeerde vakantiegangers doen. Per aflevering kijken er zo’n 1,3 miljoen mensen. Ook in België is een soortgelijk programma op de buis. De Vlaamse benaming voor het programma is Stressvakantie.

 

Reisorganisaties

Ondanks het kwade daglicht waarin diverse reisorganisaties komen te staan als ze onderhanden worden genomen door Stegeman en Geus lijken de diverse organisaties er niks van te leren. Het aantal meldingen neemt dan ook eerder toe dan af. Het lijkt alleen maar erger te worden. Daar waar de vakantiegangers vaak zelf niks gedaan krijgen bij de reisorganisaties lijkt de camera van Red Mijn Vakantie uitkomst te bieden, maar het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat het op die manier moet?

 

Red Mijn Vakantie geeft een inkijkje in de echte reiswereld en hoe alles in zijn werk gaat.

 

Tip van de presentatoren

Ga je zelf op vakantie, leg dan alles goed vast, print de boeking inclusief alles wat je hebt aangevinkt en maak zoveel mogelijk foto’s en video’s. Wat er ook gebeurt, zorg dat je zoveel mogelijk bewijs hebt en vertrouw nooit blind op de reisorganisatie, want die zijn er alleen maar op uit om zoveel mogelijk te verdienen. Aldus de makers van Red Mijn Vakantie.