Ben je toe aan een heerlijke vakantie waar je op en top kunt genieten en voortreffelijk tot rust kunt komen? Laat je dan betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdommen van de Douro Vallei in Portugal. Vakantie in de Douro vallei is landschappelijk, authentiek en cultureel een absolute voltreffer.

 

De oorsprong van de rivier de Douro ligt in het noorden van Spanje, in het Iberische gebergte. Van daaruit loopt de rivier over het hoogplateau van Castilla y Leon, boort zich een weg door de granietrotsen en loopt vervolgens langs ruwe en romantische landschappen door het Noorden van Portugal door tot aan de Atlantische Oceaan.

 

De Douro vallei is niet heel erg toeristisch en dat maakt deze streek nou juist zo charmant. De wereld beroemde Portowijn vindt ook zijn oorsprong in deze streek. De ‘Vale do Douro’ is hét gebied van de druiventeelt voor de portwijn. In het betoverende landschap vind je naast talrijke wijngaarden ook ‘quintas’ ofwel huizen van de wijndomeinen, kerken en kloosters in zowel Romaanse als Barok stijl en nog veel meer. Er is zelfs een heuse ‘Rota do Vinho do Porto’, ofwel de route van de portwijn.

 

In de Douro vallei kom je regelmatig leuke charmante stadjes met vele bezienswaardigheden tegen, zoals onder andere Lamego. Ben je in de buurt, breng dan zeker even een bezoekje aan de ‘Nossa Senhora dos Rémedios’, een hoger gelegen kerk die via een monumentale trap met maar liefst 686 treden te bereiken is. Via de andere kant kun je er ook met de auto komen.