Voor iedereen die wil snorkelen of duiken is Sardinië absoluut aan te bevelen. Vooral de Tavolara Marine Preserve is onder snorkelaars en duikers enorm populair. Je vindt er spectaculaire wrakken met daartussen de meest exotische vissoorten, waaronder ook de barracuda.

 

Snorkelen en duiken in Sardinië is echt bijzonder fascinerend en een echte aanrader voor een ieder die eens iets anders wil beleven. Al op een paar meter diepte kom je er in het buitengewone heldere water een enorme diversiteit aan organismen tegen die typerend zijn voor het Middellandse Zeegebied.
Duiken op Sardinië is geheel veilig onder begeleiding van ervaren gediplomeerde instructeurs. Je kunt bijvoorbeeld lekker relaxed gaan duiken in de ondiepte van Osalla met een top van 14 meter en een maximale diepte van 24 meter. De bodem is bedekt met een weelderige begroeiing van zeewier posidonia. In dit gebied bevinden zich vele holen die bezocht kunnen worden, waardoor het een zeer interessante en intrigerende omgeving is voor duikers. Zwemmend tussen de rotsen en door de kanalen die zijn gevormd ervaar je pas echt wat de rijkdommen van deze onderwaterwereld zijn. Overal kom je de meest uiteenlopende vissoorten tegen. Zwem je tussen de ravenzwarte bergkammen door, dan tref je ongetwijfeld de tandvissen en zaagvissen aan. Achter elke rots zie je een zaagbaar en uit elke kloof komen morenen te voorschijn. De gehele onderwaterwereld is constant in beweging.
Een klein einde verder kun je een bezoekje brengen aan één van de mooiste wrakken van Sardinië, het wrak van de KT, dat op een diepte van 33 meter onderwater ligt.

 

Hier is het duiken pas echt gemakkelijk, veilig en ontspannen en staat daarom bekend als één van de leukste plekken ter wereld.