Wanneer je er voor kiest om naar Brazilie te gaan gaat er een wereld voor je open, letterlijk. Want Brazilie is een dusdanig groot land dat je vaak al niet weet waar je in vredesnaam naar toe zou moeten gaan. Kies je voor het bekende Rio de Janeiro? Of ga je toch naar een iets onbekender plaatsje toe? Dat is natuurlijk helemaal aan jou, en het is maar net wat bij jou als persoon het beste past.

Zo is Rio de Janeiro een vrij arme overbevolkte megastad. Maar je hebt ook bijvoorbeeld Florianopolis, wat een soort Monaco in Brazilie is. Wil je Ferrari’s of Lamborghini’s zien rijden? Dan is Florianopolis echt iets voor jou. Echter is het wel een hele dure stad, een 3-sterren hotel met een zeer matige kamer betaal je zo 100 euro per nacht voor, puur door de locatie. Ook hangt er een enigszins arrogante sfeer.

Wil je het echte Brazilie zien? Kies dan voor bijvoorbeeld Porto Alegre. Aangename prijzen, mooie vrouwen, goed eten en leuke open mensen. Je kan ook verder het binnenland intrekken, en bijvoorbeeld Novo Hamburgo (Nieuw Hamburg) of het bijzondere Gramado bezoeken, waar elk jaar met kerst een groot kerst en film festival is.