Wie regelmatig een weekendje Zeeland boekt, weet dat deze waterrijke provincie nooit gaat vervelen. Met meer dan 300 kilometer aan kustlijn, de brede en schone stranden en de vele wandel- en fietsmogelijkheden, is Zeeland een absolute topper als het om actieve vakanties en strandvakanties gaat. Maar Zeeland heeft je veel meer te bieden dan schone stranden en prachtige kusten. De mogelijkheden voor watersporters, sportvissers, ecologen en dierenliefhebbers zijn groot. Ook mensen die van stedentrips houden, vinden hun geluk in Zeeland. Met een weekendje Zeeland kan je alle kanten op.

Vakantiehuisje huren voor weekend Zeeland

  • Als je besloten hebt om naar Zeeland af te reizen en te blijven overnachten, kan je natuurlijk een hotel en bed and breakfast boeken. Gezelliger is het om een vakantiehuisje Zeeland te boeken. Omdat de zee nooit ver weg is, is het mogelijk een vakantiehuis te boeken met uitzicht op zee. Liefhebbers van watersport, boeken een vakantiehuis aan het Veerse Meer waar je behalve heerlijk kunt surfen en zeilen ook fantastisch kunt vissen. Als je bruinvissen en zeehonden wilt spotten, boek je een huisje aan de Oosterschelde. Daar vind je ook het werkeiland en educatie centrum Neeltje Jans waar je alles te weten kunt komen over de waterkering en de waterramp die Zeeland ooit overkomen is. Een avontuur voor volwassenen en kinderen. Zo kan je een weekend Zeeland geheel naar eigen wens invullen.

Een weekend Zeeland met de hond

Zeeland is de provincie voor een weekendje met de hond. Nergens anders zijn zoveel plekken waar honden vrij los mogen lopen. Als je een wandeling langs de Zeeuwse kust maakt dan valt het direct op dat zoveel mensen met hun hond of honden zijn. Er is volop ruimte aan de stranden en zelfs in de maanden juli en augustus is er volop ruimte voor hond en baasje. Omdat ook in veel vakantiehuisjes honden zijn toegestaan is deze fantastische provincie samen met Drenthe, Gelderland en Overijssel de topper voor wat betreft een weekend of vakantie met de hond.

Windmolens en duurzame energie

Omdat de wind bijna altijd in Zeeland waait, tref je hier veel windmolens aan. Deze zorgen voor duurzame energie. Omdat er ook nauwelijks industrie is en de Noordzee, het Veerse Meer en de Ooster- enWesterschelde ook een belangrijke rol spelen in het hele ecosysteem en milieu, kan je stellen dat de lucht schoner is dan elders in Nederland. Alleen de Waddeneilanden zijn qua schone lucht vergelijkbaar met Zeeland. Ook voor een duurzame vakantie is een vakantie Zeeuwse Kust ideaal.