Herfst is een van de mooiste seizoenen van het jaar voor natuurliefhebbers. De landen rondom Nederland zijn allemaal ideale bestemmingen voor een natuurvakantie, En het mooie is dat je hiervoor niet heel ver hoeft te reizen, ideaal voor een weekendje weg dus. Maar is een reisverzekering voor een kort weekendje er tussenuit het geld wel waard? Dat ligt eraan …

Wat ga je doen?

Ga je wandelen door de Ardennen? Of misschien wildwater raften in Duitsland? Wat je gaat doen is belangrijk voor je reisverzekering. Als je een extreme activiteit of sport gaat doen zoals raften ben je zelf risicovol bezig en dit heeft ook invloed op je reisverzekering. Verder betekent een verschil in activiteit ook een verschil in uitrusting. Ook als we kijken naar de waarde natuurlijk. Ben je echt een buitenmens? Dan is er kans dat je flink wat waardevolle spullen hebt. Het kan dan voordelig zijn om dit mee te verzekeren in je reisverzekering tegen bijvoorbeeld schade of diefstal.

Wat neem je mee?

Over het algemeen is wandel- en klimuitrusting gemaakt om tegen een stootje te kunnen, maar wat dacht je van je laptop of smartphone? De kans bestaat dat dit gestolen wordt of door outdoor omstandigheden beschadigd raakt, zonde natuurlijk! Kans is dat deze dingen niet alleen gestolen kunnen worden maar door outdoor omstandigheden beschadigd kunnen raken, zonde natuurlijk. Een reisverzekering is dan handig om financiële tegenvallers te voorkomen.

Toch kun je denken…is verzekeren voor een paar dagen wel echt nodig? Ook al is het geen lange vakantie, afhankelijk van de waarde van je uitrusting en de risico van de activiteiten kan er toch wat op het spel staan. Een reisverzekering is dus zeker aan te raden. Wel is het handig om vergelijkingswebsites af te struinen Je wil natuurlijk de goedkoopste reisverzekering afsluiten en niet onnodig veel betalen voor die paar daagjes.