Spanje is een van de populairste vakantielanden waar toeristen ieder jaar naar toe gaan om van dit mooie land te genieten. Maar waarom nou Spanje, waarom is Spanje zo populair en waarom gaan mensen er iedere keer weer naar toe? Dit gebeurt zeker met een reden, dit prachtige land heeft zo veel te bieden dat je er niet op uitgekeken raakt. Als eerste wordt het land vooral bezocht om zijn prachtige weer, de zon die maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt. Daarnaast beschikt Spanje over prachtige steden die je bezocht moet hebben, denk hierbij aan Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla en zo zijn er nog meer steden waar je je ogen uit kunt kijken. Ook zijn er enorm veel bezienswaardigheden te vinden die je in een vakantie niet allemaal kunt bewonderen. Zo vind je de mooiste kastelen, ruïnes, parken en andere populaire bezienswaardigheden en toeristische attracties die je eigenlijk wel gezien moet hebben.

De mooiste natuur en stranden

Naast de steden en bezienswaardigheden biedt Spanje ook een bijzonder natuur met mooie unieke bergen en ander prachtige natuurverschijnselen. Natuurliefhebbers kunnen hier dan ook goed hun vakantie doorbrengen en er is genoeg te zien wat je in Nederland niet kunt vinden. Naast de geweldige natuurgebieden heeft Spanje ook een groot aanbod aan stranden een baaien waar je heerlijk kunt genieten van de zon, zee en het strand. Er zijn duizenden stranden te vinden in Spanje, hier zitten een aantal hele grote tussen die ook druk worden bezocht. Wil je liever een wat rustiger plekje aan het water, dan zijn er ook genoeg kleine stranden die wat minder toeristisch zijn en waar je rustig kunt genieten van de helderblauwe zee.

Prachtige vakantiehuizen in Spanje

Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar dit geweldige land, dan is het natuurlijk handig dat je ergens kunt overnachten. Er zijn verschillende campings te vinden waar je terecht kunt als je van kamperen houdt, maar ben je daar niet helemaal voor gemaakt dan zijn er ook nog vele andere opties. Zo zijn er vele soorten vakantiehuizen en villa’s te vinden waar je rustig een paar weken kunt vertoeven. Deze vakantiehuizen hebben bijna alle benodigdheden als in huis en je hoeft maar weinig zelf mee te nemen, dit is erg handig als je met het vliegtuig gaat. Het ene vakantiehuis ligt op een rustige plek midden in de prachtige natuur en het andere vakantiehuis ligt midden in een stad vlakbij de leukste winkels en terrasjes.