Op reis gaan zonder reisverzekering is een groot risico. Er kunnen zich verschillende problemen voordoen, die je vakantie kunnen verpesten. Het is verstandig om thuis onderzoek te doen naar de verschillende opties om jezelf te verzekeren tegen ongevallen. Verzekeringen zoals bagagedekking, medische dekking en dekking tegen duik- en sportongevallen.

Bagagedekking

De grootste nachtmerrie van een vrouw, het verliezen van de koffer. Wanneer men op vakantie gaat, wordt meestal de mooiste kleding en de nieuwste snufjes ingepakt. Het zou erg zonde zijn om deze door een foutje allemaal kwijt te zijn. Daarom is het verstandig om voordat je op vakantie gaat te kijken naar bagagedekking. De verzekerde waarde van jouw bagage wordt uitgekeerd wanneer er sprake is van verlies, schade, vermissing of diefstal. Een bijkomend voordeel is dat ook de bagage die tijdens de reis wordt verkocht hieronder valt. Het bedrag dat je terugkrijgt wordt berekend door middel van de nieuwwaarde (het bedrag waarvoor je nu hetzelfde product kan kopen) min slijtage.
Het is echter wel de bedoeling dat er voorzichtig met de bagage wordt omgegaan. Bagage die onbeheerd wordt achtergelaten en gestolen wordt, zal niet vergoed worden.

Medische dekking

Men verwacht vaak dat medische hulp in het buitenland met een basisverzekering volledig vergoed wordt, helaas is dit meestal niet het geval. Met de basisverzekering worden alleen de behandelingen uit het basispakket vergoed. Wanneer die kosten in het buitenland hoger uitvallen, zullen deze niet gecompenseerd worden. Een aanvullende verzekering van je zorgverzekeraar zal deze hogere kosten in het buitenland terugbetalen. Heb je geen aanvullende zorgverzekering en wil je wel volledige dekking? Dan kun je het beste een reisverzekering met dekking op medische kosten in het buitenland afsluiten. Bekijk altijd eerst de voorwaarden van jouw zorgverzekering. Dit kan onnodige kosten voorkomen. Check voor meer informatie Qlick

Verzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Ben jij een echte sportfanaat en ben je van plan extreme sporten te beoefenen op vakantie? Dan is het verstandig om bijvoorbeeld de Adventure & Survival Verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt onder andere reddingskosten, medische kosten, SOS-kosten, vervangend vervoer en beschadiging, verlies of diefstal van bagage. Deze verzekering is relatief erg voordelig voor een bedrag van 1,80 euro per dag.