Er zijn nog steeds veel mensen die de voorkeur prefereren om een hun vakantie bij een reisbureau te boeken. Dit geeft hen vertrouwen en daarnaast hebben ze extra geld voor over dat alles voor hen geregeld wordt en dat ze dus zelf ook echt ‘vakantie kunnen vieren’. Behoor jij tot deze groep? Dan wordt het tijd om verder te lezen, omdat we vandaag tips gaan geven voor het selecteren van een reisorganisatie.

Boek niet bij de eerste de beste je vakantie

Vroeger boekte iedereen zijn vakantie bij de plaatselijke reisorganisatie. Dit voelde vertrouwd, je kent de eigenaar persoonlijk en deze organisatie had jouw vakantie de vorige keer ook top geregeld. Waarom dus ook niet? Tegenwoordig, met de komst van het internet, gaat dit er anders aan toe. Toch zijn er nog steeds veel mensen die een interessante vakantiedeal vinden bij een (offline of online) reisbureau en deze direct afsluiten zonder andere websites te bekijken of reisbureaus te bezoeken.

Probeer te onderhandelen

De meeste reisorganisaties (met name offline reisorganisaties) hebben de ruimte om te zakken in de prijs. Probeer daarom het onderste uit de kan te halen en het gewoon te proberen. Een vakantie kost vaak flink veel geld, dus daar zou best wel wat geld vanaf mogen. Persoonlijk regel ik mijn vakanties meestal zelf, maar toen ik destijds mijn vakanties bij reisorganisaties boekte vroeg ik altijd om korting. In sommige gevallen was dit mogelijk in andere gevallen niet. Ik zeg altijd maar ‘wie niet waagt, wie niet wint’.