Elk jaar weer trekken er vele vakantiegangers naar Turkije. Turkije is een enorm populair vakantieland met haar prettige klimaat en de vele all inclusive hotels. Vakantiegangers die naar Turkije gaan, zijn hiervoor een visum nodig. Hebben zij deze niet, dan komen zij Turkije helaas niet binnen. Visums zijn nog beperkt te verkrijgen op het vliegveld in Turkije. Tegenwoordig kan men heel gemakkelijk een visum online aanschaffen. Wilt u simpel en snel een visum aanvragen? Via deze link bezoekt u direct de website www.visumturkijedirect.nl

Wat is een visum

Een visum is eigenlijk niets anders, dan een toegangsbewijs voor Turkije. Zonder dit toegangsbewijs komt men niet verder dan het vliegveld van Turkije. Een visum wordt afgegeven of als stempel, of als sticker. Eerder kon men het visum altijd verkrijgen op het vliegveld van Turkije. Hier kon men bij het consulaat of bij de ambassade, dit visum verkrijgen. Dit zorgde voor lange wachtrijen op het vliegveld, waar niemand natuurlijk zin in had na een vliegreis van een aantal uur. Om de aanschaf van een visum te vergemakkelijken, kan een visum nu heel gemakkelijk online worden aangeschaft. Via internet kan de aankomstdatum worden ingegeven samen met de persoonlijke gegevens en na de betaling wordt het visum per email naar de desbetreffende persoon toegestuurd. Wel moet dit visum dan natuurlijk nog worden uitgeprint. Op aanvraag kan het visum ook per post worden toegestuurd. Mocht men toch vergeten zijn een visum aan te vragen, kan er op het vliegveld nog een visum worden gekocht. Tegenwoordig staan er speciale automaten op het vliegveld, waarbij een visum kan worden gekocht. Natuurlijk zijn de kosten van een visum dan een stuk duurder. Het voordeel van een visum online aanschaffen is, dat het erg gemakkelijk is en het bijna geen tijd kost.

Kosten en geldigheidsduur

Een visum voor Turkije kost ongeveer € 24,99 Het visum kan online worden aangeschaft en moet dan worden betaald, door gebruik te maken van een Visacard of een Mastercard. Mocht men geen van beiden hebben, kan er gebruik worden gemaakt van een Visacard of Mastercard van vrienden of familie. Deze hoeft namelijk niet op naam te staan. Een visum is 180 dagen geldig en met een visum kan men 90 dagen in Turkije verblijven.