De Maltese archipel bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino en worden liefkozend de parel van de Middellandse Zee genoemd. Al liggen de eilanden niet ver van elkaar verwijderd, ze hebben toch ieder hun eigen krachten en schoonheden die je als toerist niet mag missen. Op de eilanden zijn de afstanden tussen de hoogtepunten erg klein waardoor je niet veel tijd nodig hebt om de schoonheid van de natuur te bewonderen. Malta heeft een rijke historie wat zich vertaald in de vele bezienswaardigheden met een historische waarde.

Tip 1: een wandeling van Mdina naar de Dingli-Cliffs

Rond 1000 voor Christus werd de historische hoofdstad van Malta, Mdina gesticht. De Feniciƫrs stichtten de stad en de Romeinen zorgden voor uitbreiding. De stad werd door de Romeinen Melita genoemd. In de negende eeuw kwamen de Arabieren aan land en zij hebben de uiteindelijke naam Mdina aan de stad gegeven. Een wandeling van Mdina naar de Dingli-Cliffs, het hoogste punt van het eiland, leidt je langs de mooiste historische plaatsen van dit gebied met een kapelletje gewijd aan Maria Magdalena als eindpunt.

Tip 2: megalitische tempels en het archeologisch museum

Je reis naar Malta heb je mogelijk gefinancierd met de winst uit je Unibet sportweddenschappen. Maak er meteen een leerzame reis van en bezoek de megalitische tempels en het archeologisch museum. De tempels bestaan uit overblijfselen van 3600 tot 2500 voor Christus. Beelden en sierelementen uit deze tempels zijn in het museum te bewonderen.

Tip 3: de markt in Marsaxlokk

Marsaxlokk is een gezellig vissersdorp met opvallend gekleurde vissersbootjes. Elke zondag is er een vismarkt in dit dorp. Je kunt hier dan heerlijke verse vis kopen. ben je in de buurt, dan is een bezoek aan deze markt zeker de moeite waard.

Tip 4: een wandeling door Valetta

Valetta is een prachtige mix tussen ultramodern en een rijke historie. Je kunt hier de meest indrukwekkende gebouwen tegenkomen tijdens een wandeling. Ben je in Valetta probeer dan ook een boottochtje door de haven te maken.

Tip 5: Gozo en agrotoerisme

Helemaal hip is agrotoerisme op Gozo. Je kunt hier logeren op oude boerderijen en de cultuur van de bewoners van dichtbij meemaken. Zo kun je hier geiten melken, traditionele gerechten leren bereiden en vissen onder begeleiding van de inwoners.