Afgelopen jaar werd Curacao door USA Today Travel verkozen tot een van de mooiste en veelzijdige eilanden van het Caraïbisch gebied. Onlangs schreef ook Lonely Planet een artikel met de zeven redenen waarom je echt een keer op vakantie naar Curacao moet. Wij Nederlanders wisten dat natuurlijk al lang; vanaf Schiphol vlieg je eenvoudig naar Willemstad en je kunt een heerlijke week (of langer) genieten van een stukje Nederland in de Cariben. Het lijkt er nu op dat ook de rest van de wereld gaat ontdekken wat voor een geweldig eiland het is, maar tot nu toe is het niet overstroomd met massa toerisme.

Rijke cultuur​

Curacao is heden ten dage een prachtige smeltkroes van culturen en heeft een zeer lange en rijke geschiedenis. Je hoort dat alleen al aan de hoeveelheid talen die er gesproken worden op het eiland. Door de lokale bewoners wordt eenvoudig geschakeld tussen Nederlands, Papiamentu, Spaans, Creools en Engels. Helaas is de oorzaak dat het eiland zo’n lange en multiculturele geschiedenis heeft niet zo mooi; In de 16e eeuw was het eiland een belangrijke schakel in de slavenhandel. Op veel plekken op het eiland vind je deze geschiedenis nog terug. Gelukkig is dit een tijdperk dat de bewoners van het eiland allang achter zich hebben gelaten en tegenwoordig is het vooral de veelzijdige cultuur die op het eiland een hoofdrol speelt. Als je door de straten van Willemstad slentert, dan zie je de prachtige koloniale architectuur en voel je de prachtige samensmelting van vele culturen.

Stranden

Curacao beschikt over maar liefst 35 prachtige stranden. Alles wat je hart begeert is er; rustige stranden die zeer geschikt zijn voor families met jonge kinderen, maar ook stranden met prachtige riffen en rotsen waar je heerlijk kunt snorkelen. Een houten hutje op het strand met koude kokosnoten en zelfgemaakte cocktails? Een trendy beachclub met ligbedjes en een vis-bbq op het strand? Geen probleem. Curacao has got you covered!

Waanzinnige natuur

Het grootste park van Curacao, het Christoffelpark is een avontuurlijke plek voor een wandeling. Er zijn verschillende wandelroutes en voor elk niveau is er iets beschikbaar. Je kunt zelfs met een gids een tocht boeken, een vogel safari doen of een berg beklimmen. Een ander National Park, Shete Boka (zeven monden) heeft een vulkaan achtig landschap waar de zee tegenaan botst. De zee heeft op deze plekken prachtige rotten en ‘bruggen’ uitgeslepen en dit geeft prachtige plaatjes. Dit gebied barst van de Iguanas en je zult deze prachtige dieren hun huid zien verwarmen in de zon, of verkoeling zoeken in het water.

Lokaal vervoer

Zoals je gelezen hebt, is Curacao zeer veelzijdig. Het mooie is dat het eiland eenvoudig te verkennen is. Van uithoek tot uithoek kun je het eiland over reizen in een slordige 45 minuten. Het enige nadeel is dat het openbaar vervoer niet te vergelijken is met hoe we dat in Nederland kennen. Er rijden kleine minibusjes, maar het is lastig om hier op te vertrouwen. Het is aan te raden om te kijken of er een huurauto beschikbaar is. Vanaf 30 euro per dag huur je al een klein model en kun je op je eigen tempo het eiland verkennen.

Kijk op auto huren curacao voor actuele prijzen en wat de beste deals zijn. Veel plezier op Curacao!