Vertrek je binnenkort op safari ? Dan is een goeie verrekijker een must ! Vaak is het zo dat dieren slechts in de verte zichtbaar zijn… Dan zou het jammer zijn als je ze met het blote oog amper kan zien. Ook kan je dieren die zich toch dichtbij zouden bevinden echt in detail bewonderen.

Wat is belangrijk ?

Een goeie safari verrekijker moet stevig zijn. De kwaliteit van de wegen is niet altijd even goed en een ongeval is snel gebeurd. Ook is de afmeting en het gewicht zeer belangrijk. Je zal deze immers ganse dagen mee op stap nemen. Hier is het belangrijk compromissen te sluiten en zeer goed af te wegen. Grotere verrekijkers hebben een grotere lensopening waardoor er meer licht binnenkomt. Voor een safari verrekijker raden we meestal een compacte of middelgrote verrekijker aan.

Verrekijker specificaties

Bij het overlopen van de specificaties zie je steeds 2 getallen staan bijvoorbeeld verrekijker 10×50. Dit heeft te maken met de vergrotingsfactor en de diameter van de lens. Wil je een verrekijker kopen om op safari te vertrekken raden va sowieso een vergrotingsfactor van 10 aan. Als diameter van de lens raden we 50mm aan, deze laat voldoende licht binnen om ook in iets donkerdere omstandigheden voldoende te kunnen zien.

Stabilisatie?

Heb je last van bibberende handen kan een safari verrekijker met stabilisatie te overwegen zijn. Deze zijn wel een stuk zwaarder dan traditionele verrekijkers en je dient steeds de nodige batterijen op zak te hebben om de stabilisatie te kunnen blijven gebruiken.

Meer informatie omtrent verrekijkers vind je op http://www.verrekijkergigant.be/