Het lieflijk dorpje Les Issambres is de maritieme deelgemeente van het middeleeuwse stadje Roquebrune-sur-Argens. Het is gelegen aan de Cote d’Azur tussen de de Middellande zee en het beboste Massif des Maures. In het noorden loopt Les Issambres over in de badplaats St. Aygulf. In zuiden grenst het aan de badplaats Ste. Maxime sur Mer.

Deze badplaats, die al populair was in de tijd van de Romeinen, zorgt voor een onvergetelijke vakantie.

Les Issambres biedt alles voor een vakantie aan zee. In een gebied dat zich uitstrekt over 8 kilometer bevinden zich stranden met fijn zand. Hierdoor zijn deze uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Tussen de dennen- en palmbomen liggen vele inhammen (calanques) en rotsachtige baaien langs de kust.

Ook wandelaars komen aan hun trekken. Er zijn vele wandelpaden, zoals een pad langs de kust naar een 2000-jaar oude Romeinse visvijver.

Voor de liefhebbers van varen en watersporten is er een jachthaven met 440 ligplaatsen. Het zeilcentrum biedt de mogelijkheid aan om een boot te huren of activiteiten op of onder water, zoals duiken en snorkelen. Rond de jachthaven zijn maritieme winkels en diverse restaurants gelegen.

Ook is het vanaf de jachthaven mogelijk veerboten (Les Bateaux Verts) te nemen naar het nabijgelegen Sainte Maxime of St. Tropez. Langs de gezellige boulevard zijn leuke strandtentjes, een Provençaalse en een Brocante markt zijn te vinden.

Vakantieplannetjes.nl

Les Issambres is een unieke plaats van kleuren en smaken. De mediterrane flora is overweldigend en de regionale gerechten in de restaurants zijn beslist niet te versmaden. Wekelijk worden op de markt lokale producten aangeboden en elke donderdag is er een vismarkt.

Thalasso les Issambres

In het centrum van Les Issambres is een centrum voor Thalassotherapie ter grootte van van 1.000 m², Dit centrum is een combinatie van grote Romeinse baden, spa’s en hedendaagse technieken. Vanuit het centrum is het mogelijk direct de Middellandse zee in te zwemmen.

Het klimaat in Les Issambres

Les Issambres is gelegen in een gebied met een gematigd mediterraan klimaat. De winters zijn regenachtig en met gevarieerde temperaturen. Januari heeft een gemiddelde temperatuur van 7.5 °C.

De zomers zijn warm en relatief droog. De meeste neerslag valt in november (115 mm) en de minste neerslag in juli (15 mm).

Les Issambres is ook een mooie uitvalsbasis voor uitstapjes naar Monaco, Saint Tropez, Saint Maxime, Port Grimaud en Cannes!