Het is niet nodig om heel ver weg te gaan om van een leuke en aparte vakantie te genieten. Soms heb je alleen je auto nodig om in een heel ander wereld te belanden. Eén van deze plekken is de mooie Zwarte Oerwoud van Duitsland. De kans is groot dat je er al van gehoord zal hebben, want het is best beroemd. Niet alleen om hun mooi gebied dat met sparrenbossen bedekt is, maar ook om hun koekoeksklokken, lokale bronwater en het feit dat er veel te beleven valt.

Kijk je uit naar een vakantie waar je flink wat activiteiten met je familie kunt doen? Dan zul je hier zeker aan je trekken komen. Bij het Zwarte Woud kun je van een ware wintersportvakantie genieten. Er zijn meer dan zeven bergen en pieken die wel boven de duizend meter hoog liggen. In de winter is dit de ideale skiparadijs. Een bekende skigebied van hun is het Feldberg. Het heeft een vijfsterren rang en is ideaal voor zowel beginners als professionals.

En dan hebben we het nog niet over het uitzicht gehad. Als je al genoten hebt van het skiën, kun je lekker een drankje drinken bij een van de berghutten en van het uitzicht genieten.

Ook voor mensen die het wat rustig aan willen doen, is er veel te beleven. Het Zwarte Woud zit vol wandel- en fietspaden van verschillende lengtes waar je van het natuur kunt genieten en actief kunt zijn met je kinderen. Je raakt niet uitgekeken. Er zijn diverse uitgestrekte meren, valleien, bossen en dalen die je gewoon met je eigen ogen moet zien om echt van de schoonheid te genieten.

Dus of je nou een leuke vakantie voor de kids wilt plannen of een romantische get-away wilt hebben voor jou en je geliefde. Het Zwarte Woud is helemaal ready om je een onvergetelijke tijd te bieden.