Je kent het vast wel, de grote vraag: waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? Bij het uitzoeken van vakantiebestemmingen is het verstandig alvast een aantal dingen op een rijtje te zetten:

  • Wat is het budget
  • Wilt je genieten van cultuur, natuur, of alle twee?
  • Reis je met kinderen?
  • Wilt je met eigen auto of met  een huurauto?
  • Wil je van vliegen?
  • Wil je een actieve vakantie of gewoon relaxen?
  • Is tijdverschil een probleem?
  • Vind je eten belangrijk?
  • Hoelang wil je op vakantie?

Als je op al deze vragen antwoord hebt gegeven, kun je al een stuk makkelijker vaststellen wat je wil. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie vol cultuur, natuur en culinaire ervaringen, is het erg leuk een rondreis te maken. Als je liever niet ver van huis wil zijn en niet van vliegen houdt, dan kun je beter de auto pakken vanuit Nederland en een prachtige rondreis door bijvoorbeeld Spanje Frankrijk en Italië gaan maken. Heb je zelf geen auto? Dat hoeft geen probleem te zijn, dan huur je een auto. TUI Cars heeft afhaallocaties in Nederland, maar ook de rest van Europa.

Waar moet je op letten bij een rondreis?

Een rondreis is het spannendst als je op de bonnefooi reist: op goed geluk, zonder van tevoren iets te regelen of af te spreken. Dit geeft enorm veel vrijheid en verrassende momenten. Toch is het prettig voor de eerste twee nachten een hotelletje te boeken zodat je vanaf daar verder kunt plannen waar je precies heen wilt gaan. Je kunt altijd aan locals vragen waar de mooie plekjes te vinden zijn, de goede restaurantjes en de beste hotels.

Als je een echte avonturier bent, kun je ook met tent en een kooktoestelletje achter in de auto rondreizen. Dat is niet alleen heel avontuurlijk, maar scheelt ook nog eens in kosten. Zorg er voor dat je genoeg kleren bij je hebt voor zowel warme als koude omstandigheden en vergeet natuurlijk niet om goede loopschoenen mee te nemen.

Tips fly and drive

Het is altijd verstandig om wat tips te verzamelen voordat je een keuze maakt voor de plek en tijd van je rondreis. Vier weken rondreizen klinkt misschien heel erg aantrekkelijk, maar bedenkt u zich dan wel dat u continue aan het in-, en uitpakken bent. Tenzij u er natuurlijk voor kiest om iedere week ergens anders heen te gaan. Maar het mooie van rondreizen is juist dat je de mogelijkheid hebt om lekker veel te zien.