Voor de provincie Noord-Brabant heb ik opdracht gekregen om een onderzoek te doen naar de populariteit van het toerisme en de vakantie in Brabant. Noord-Brabant staat bekend als een leuke provincie waar allerlei mogelijkheden zijn om te recreëren, overnachten en vakantie te vieren. Regio’s in Brabant Brabant wordt opgedeeld in 4 delen: Regio West Brabant met als bekende plaats Breda en Roosendaal, Regio Midden-Brabant met als “hoofdplaats” Tilburg, Regio Midden Brabant met als bekendste plaats Tilburg, Regio Noord-Oost Brabant met de hoofdstad van Brabant als meest bekende plaats: ’s Hertogenbosch. En als laatste is er de regio Zuid-Oost Brabant dat is gelegen aan de provincie Limburg en is bekend om de plaatsen Valkenswaard en Eindhoven.

Meest bezochte bestemming in Brabant

Van alle bestemmingen in Nederland bleek dat de meeste bezoekers het attractiepark in Kaatsheuvel bezochtte: De Efteling. Deze populaire toeristische trekpleister staat met stip op nummer 1 van Nederland zelfs. Na de Efteling in Brabant wordt het Rijksmuseum in Amsterdam het meest bezocht, maar dat is bijna de helft minder. De daarop volgende toeristische plaatsen volgen elkaar wat meer geleidelijk op.

Op vakantie in Brabant

Om te genieten van al het moois in Brabant, zoals De Efteling, zijn er verschillende mogelijkheden om de vakantie te starten in deze regio. In de regio Oirschot de Beerzen, vlakbij gelegen aan De Efteling zijn verschillende manieren van overnachten mogelijk.

Op de website van de vereniging (www.recreatie-oirschot-debeerzen.nl) staan de mogelijkheden om te overnachten op een rijtje: (mini)campings, groepsaccommodaties, hotels, B&B’s en pensions. Graag verwijzen wij u naar deze website voor meer informatie over een leuke vakantie in het zuiden van het land!