Op 27 april is het weer tijd voor het leukste feest van het jaar. Heel Nederland kleurt oranje om de verjaardag van de koning te vieren. ’s Ochtends struinen de vroege vogels braderieën af naar kleine (of grote) schatten en naarmate de ochtend vordert, lopen de straten vol en de grachten misschien nog wel voller. Want op een boot Koningsdag vieren, wordt steeds populairder. Wil jij ook graag een boot huren met Koningsdag? Lees dan eerst onderstaande tips goed door en ga voorbereid de boot op.

Voorafgaand aan een boot huren

Bedenkt van tevoren goed waar je een boot wilt huren, met wie je een boot wilt huren en wat voor boot je wilt huren. Amsterdam is een hele mooie stad om met Koningsdag doorheen te varen, maar als je niet veel vaarervaring hebt, kun je beter eerst een boot huren in Friesland om het jaar erop de grachten van Amsterdam te trotseren. Daarnaast is het belangrijk om te weten met hoeveel mensen je aan boord gaat en of je kiest voor een boot of een sloep huren.

Safety first bij een boot huren

Om veilig het water op te gaan, is voor sommige boten een vaarbewijs nodig. Gelukkig hoeft dat niet bij alle boten, maar let daar goed op bij het uitzoeken van een boot. Wil je de binnenstad van Amsterdam in? Zorg dan dat je een boot huurt die kleiner dan 10 meter is. Daarnaast is het slim om een EHBO-doos aan boord te hebben, te zorgen dat degene achter het stuur nuchter blijft en te zorgen voor voldoende eten en drinken.

Een boot huren bij verschillende omstandigheden

Het kan zijn dat jullie met een grote groep een boot hebben gehuurd en op de dag zelf plotseling de helft niet meer mee kan. Geen zorgen; meer ruimte voor jullie. Denk er wel om dat er niet meer mensen mee kunnen dan de boot kan hebben. Het kan ook zijn dat er op Koningsdag een bak met water uit de hemel valt en je eigenlijk helemaal niet meer een boot wilt huren. Voorkom dit soort twijfels door een overdekte boot te huren of een annuleringsverzekering af te sluiten.

Zorg voor voldoende drankjes, hapjes, ijs en gezelligheid om van jouw Koningsdag op een boot een onvergetelijke dag te maken. Of het nu regent of niet, het huren van een boot is eigenlijk altijd een goed idee.