Met het vliegtuig op vakantie gaan is natuurlijk leuk. Meestal vlieg je dan verre oorden in Europa nadat je jouw auto bij Schiphol parkeert of zelfs naar een ander continent en je komt in een paar uur tijd terecht in een volledig andere cultuur. Toch is zo’n vakantie al gauw duur, omdat je al heel wat kosten aan je vliegticket kwijt bent. Ook een autovakantie heeft zo zijn voordelen. Je kan je auto parkeren waar je maar wilt en dus ook stoppen op elke plek die je leuk vindt. Maar ondanks dat je overal kan parkeren waar je maar wilt, je komt vaak niet erg ver. Dus wat blijft er dan over… een zeilvakantie! Tijdens een zeil vakantie ervaar je de vrijheid van de auto, maar kom je verder en heb je de positieve punten van een vliegvakantie. Nog niet overtuigd? Lees hieronder dan waarom een zeilvakantie zo’n aanrader is:
 
1. Geen parkeergeld, maar volledige vrijheid
 
Met de auto heb je nog wel eens het probleem dat je parkeergeld moet betalen. Maar met een boot kan dit anders. Je kan gewoon varen naar verlate baaien of op de wijde zee je anker uitgooien. Oke, havengeld heb je natuurlijk nog wel. Maargoed, geniet gewoon even dat je geen parkeergeld kwijt bent in elke straat waar je je auto een plekje wilt geven.  
2. Al dat water geeft je een mooi kleurtje
Wist je dat je nergens zo bruin wordt als op het water? Dit komt omdat het zonlicht reflecteert via het water. Dus de zonnestralen komen niet alleen uit de lucht maar in feite ook direct uit de zee omdat het weerkaatst. Een dubbele bruine laag als resultaat dus!
3. Een zeilvakantie actief? Nee joh, je maakt dat zo actief als je zelf wilt
Een zeilvakantie kan erg actief zijn. Je kan besluiten te vissen, wellicht wil je surfen, duiken of met een kleiner bootje verder de zee op. Als je gaat zeilen kan het allemaal. Maar zoals er actieve reizigers zijn, zijn er ook wat luiere reizigers en ook die kunnen prima op zeilvakantie. Iemand moet immers voor op het dek liggen zonnen toch?
4. Tijdens een zeilvakantie zie je prachtige zonsondergangen
Zittend op het dek met de wind in de zeilen vaar je zo de wijde zee op. Vanaf daar zie je de mooiste zonsondergangen. De zon zakt in een verlaten zee en jij lijkt de wereld voor jezelf te hebben.
 
5. Eiland hoppen
Tijdens een zeilvakantie kun je prima eilandhoppen. Iets dat met een vliegtuig of auto stukken moeilijker gaat. Tenzij er bijvoorbeeld goedkope vluchten zijn of juist ferry’s die jou en je auto over kunnen brengen. Mede daarom is zeilen dus ook zo leuk als vakantieplannetje. Zeil bijvoorbeeld naar Corsica in Frankrijk en bezoek omliggende eilandjes.