Zuid-Afrika heeft veel te bieden. Het wordt ook wel ‘de gehele wereld in één land’ genoemd. Het land heeft deze naam o.a. te danken aan zijn grote diversiteit aan natuur en diersoorten. Bovendien kent het land verscheidene klimaten. Zo heb je in het noordwesten van het land meer een woestijnklimaat, terwijl in het noordoosten meer een subtropisch klimaat heerst. Bereid je daarom goed voor op je rondreis Zuid Afrika en vergeet geen lange broeken mee in te pakken. Om zoveel mogelijk diversiteit van het land te bezichtigen, zijn hieronder enkele plaatsen genoemd die je zeker niet mag overslaan!

Krugerpark
Altijd al benieuwd geweest naar the Big Five of misschien wel andere diersoorten? Dan is Krugerpark the place to be! In dit park kun je allerlei verschillende dieren bekijken. Dit kun je doen door zelf een auto te huren en door het park te rijden. Toch is het zeker een aanrader om samen met een ranger door het park te gaan. Dit kan misschien iets langer duren, maar dan weet je ook zeker dat je zoveel mogelijk dieren tegen zult komen. De ranger doen dit werk namelijk vaak al meerdere jaren en kunnen daarom heel gemakkelijk dieren opsporen.

Garden route
De Garden Route is een autoroute die je langs de mooiste plekjes van de West Kaap begeleidt. Hiermee bezichtig je dus in één klap de mooiste dorpjes, parken, kusten en andere plekjes die Zuid Afrika rijk is. Eén van de plaatsen die je tijdens deze route tegen zult komen is Knysna. Deze plaats staat ook wel bekend om zijn Knysna Lagoon, een prachtig stukje kust waar je u tegen zegt. Bovendien heeft staat het plaatsje bekend om zijn hout en je zult daarom veel winkeltjes tegen komen met houtsnijwerken (een leuk souvenirtje).

Panoramaroute
Een andere route die je kan nemen is de panoramaroute. Deze route brengt je ook langs een paar hoogtepunten van Zuid Afrika. Eén van de plekken waar deze route je naartoe brengt is de Blyde River Canyon. Dit is een gigantische kloof, waar je prachtig kunt wandelen langs watervallen en hele mooie uitzichtpunten hebt.  Door deze twee routes te combineren, pak je een al een groot stuk van het land mee en kun je zelf ervaren hoe Zuid Afrika aan zijn bijnaam komt.

Robbeneiland
Om de geschiedenis van het land beter te begrijpen, is Robbeneiland een goede plaats om naartoe te gaan. Dit is niet alleen de plek waar ze krijgsgevangenen zoals Nelson Mandela hebben vastgehouden, maar biedt het je ook een kijkje in de geschiedenis van het Apartheid regime. Zo kun je met een tourbusje over het eiland rijden, waarbij een gids je op verschillende plaatsen een stukje van de geschiedenis verteld.

Al met al, kun je een goed beeld krijgen van het land als je tijdens je rondreis Zuid Afrika deze plekken bezoekt.