In nog geen vijf uur vlieg je naar Egypte. Eenmaal aangekomen stap je een andere wereld in. Een van piramides, tempels en Farao’s. De woestijnzon en de prachtige stranden maken je vakantie compleet. Maar je krijgt ook de kans de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken. Heb je altijd de Nijl al eens willen zien? Een rondreis Egypte laat je alle mythes en legendes die het land rijk is zelf ontdekken.

Wereldwonderen tijdens je rondreis door Egypte

Wie aan Egypte denkt, denkt ongetwijfeld aan piramides. Wist je dat je deze grafmonumenten ook op andere plekken in de wereld kunt vinden, zoals in Mexico? Egypte is een stuk dichterbij, dus je kunt ze hier op je gemak ontdekken en bewonderen. Niemand weet eigenlijk precies hoeveel piramides Egypte rijk is, maar het zijn er meer dan 130.

De bekendste piramide is waarschijnlijk die van Gizeh. In dit complex, dat een van de oudste bouwwerken van de mensheid is, vind je meerdere piramiden. Het behoort tot een van de zeven klassieke wereldwonderen. Hoe gaaf is het om tijdens je rondreis hier een kijkje te nemen?

Cairo, een wereldstad

Een rondreis door Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan Cairo.

De hoofdstad van Egypte is met ruim 14 miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. Hoewel niet alle delen even mooi zijn en er veel vervuiling is zijn er ook veel pareltjes te ontdekken. Zo behoort het centrum tot het UNESCO Werelderfgoed. Je vindt er veel mooie musea met wereldberoemde collecties. Zoals het Egyptisch, waar je onder andere de overblijfselen van het graf van Toetanchamon kunt bewonderen.

Een bezoek aan de Bazaar mag je ook niet overslaan. Hier kom je pas echt in een sprookje uit duizend-en-een-nacht terecht.

Geschenk van de Nijl

De Nijl is samen met de Amazone de langste rivier ter wereld. Dankzij dit water is Egypte een vruchtbaar land en meer dan alleen Sahara. De rivier wordt ook wel de levensader van Egypte genoemd. Om een goede indruk van de rivier te krijgen is een boottocht een prima idee. Een luxe Nijlcruise of een kortere boottocht op een zeilboot, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zo alle belangrijke plekken aan of vlakbij de Nijl ontdekken. Zoals de tempel van Isis, waar in een nabijgelegen hotel Agatha Christie de wereldberoemde detective ‘Death on the Nile’ schreef. Ook de tempel van Ramses II is een onvergetelijke plek, met beelden van meer dan 20 meter hoog.

Onderwaterwereld

Veel toeristen bezoeken Egypte vooral om te duiken. Staat dat ook op jouw bucket list?

Het is zeker geen straf om in een van de luxe all-inclusive hotels te verblijven en dit te combineren met het halen van je PADI. Door de felle woestijnzon schijnt het licht tot wel 100 meter het water in. Zo zie je de mooiste vissen in helder licht. Van trekkersvis tot langsnuitdolfijn. In een paar dagen tijd kun je als beginnende duiker van de onderwaterwereld van Egypte genieten en je open water duikbrevet halen. Ga je op vakantie met je kinderen? Ook zij zijn vanaf 10 jaar al welkom bij de meeste duikscholen. Zo kun je samen de Rode Zee bewonderen.

Paradijselijk strand

Je zou het bijna vergeten door al het moois dat Egypte te bieden heeft. De vele adembenemende stranden maken van het land een heerlijke reisbestemming.  Het helderblauwe zeewater heeft een aangename temperatuur. Heb je geen zin in het gezelschap van hordes toeristen? Vermijd dan de drukke stranden en zoek de rust op. El Quesir bijvoorbeeld heeft het allemaal. Een pittoresk vissersdorpje, een relaxte sfeer een prachtige zee.

Voor een echte trip to paradise maak je een boottocht naar Giftun Island. Je waant je eenmaal ter plekke aangekomen in the Blue Lagoon. Wedden dat je hier niet meer weg wilt?

Eten en uitgaan

De lokale keuken van Egypte is het proberen zeker waard. Als je verder durft te kijken dan het uitgebreide buffet in het vijfsterrenresort ontdek je de heerlijke gerechten. Dat all you can eat buffet kun je thuis ook wel vinden, de echte Egyptische Mezze niet. Heerlijke kleine hapjes, precies op smaak door de kruiden. Met lekker pitabrood erbij is dit echt een feestje.

Ook het nachtleven in Egypte is een feest. In de vele trendy clubs die vaak aan hotels zijn verbonden kun je dansen zolang je wilt. Ook spelen er vaak bandjes en kun je genieten van live-muziek. Je zult je in veelzijdig Egypte niet snel vervelen.