De romantische Strasse staat bekend als een drieklank van natuur, cultuur en gastvrijheid. Het is dan ook een erg bekende en populaire toeristische route van Duitsland. De route loopt van de Main tot aan de Alpen. Misschien vraagt u zich af waar de naam Romantische Strasse vandaan komt. Deze naam brengt heel duidelijk onder woorden wat veel mensen ervaren bij het zien van middeleeuwse steden of het droomkasteel Neuschwanstein. Dit alles is namelijk erg fascinerend om te zien.

Route van geschiedenis kunst en cultuur

Voor de reiziger van Würzburg tot Füssen ontsluit de Romantische Strasse het rijkdom van de geschiedenis, kunst en cultuur van het avond land. Wat ook kenmerkend is, is dat het landschap wisselt op weg van noord naar zuid: rivierdalen, vruchtbaar akkerland, bossen, weilanden en ook nog de bergen. Ook vindt u hier Würzburg en de wijn, het Tauberdal en Rothenburg, het Ries, het Lechveld, de Pfaffenwinkel en de koningskastelen. Geniet van de pracht en de afwisseling van het landschap als u deze route, de Romantische Strasse, volgt.

Bereikbaarheid Romantische Strasse

Het voordeel is dat het gebied met de auto goed bereikbaar is. U kunt de bruine borden, die de steden langs de route met elkaar verbinden, volgen met zowel de auto, de motor als de camper. Als u gaat fietsen dan kunt u van Würzburg tot Füssen de uitgestippelde langeafstandsfietsroute Romantische Strasse voor een afstand van 460 km alle groene borden volgen. Deze route is ook wel bekend onder de D9, een bestanddeel van het ADFC-fietsroutennet. Er zijn ook blauwe borden en deze vormen de markering van de langeafstandswandelroute. Zorg voor voldoende tijd om te genieten van de mooie landschappen en romantische steden. U komt namelijk veel moois tegen als u de route per auto, met de fiets of te voet af gaat leggen.