Afgelopen zomer zijn er weer opmerkelijk veel Nederlanders naar het buitenland vertrokken voor een zonnige vakantie. Bestemmingen als Spanje, Turkije, Italie, Indonesie en Bali waren een van de populairste bestemmingen deze zomer. Maar hoe verzekerd ga jij eigenlijk op vakantie? Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 Nederlanders niet weet hoeveel zij betalen voor hun reisverzekering en wat deze verzekering dekt.

Vergelijken voor je eigen bestwil

Omdat veel Nederlandse vakantiegangers dus geen idee hebben wat ze voor hun reisverzekering betalen, zullen veel mensen ongemerkt teveel betalen voor hun reisverzekering. Wij adviseren daarom iedereen om voortaan altijd alle reisverzekeringen te vergelijken. In veel gevallen zul je zien dat het resultaat er niet om liegt. Uit meerdere testen die uitgevoerd zijn door de website Verzekeringvergelijk.nl blijkt dat bij de grootste verschillen tussen de premies van reisverzekeringen meer dan 100 euro per jaar bespaart kan worden. Dit bedrag is voor heel veel mensen toch veel geld en je doet jezelf daarom flink tekort als je voortaan de reisverzekeringen niet met elkaar vergelijkt.

Premie en dekking

Naast het feit dat veel verzekeraars boven de gemiddelde premie zitten, zul je ook goed op moeten letten op de dekking van sommige verzekeraars. Ook op dit onderdeel kun je gemakkelijk en snel alle verzekeraars vergelijken op online vergelijkingswebsites. Veel mensen gaan nog steeds uit van het gezegde “de duurste zal wel de beste zijn”. In de praktijk is dit echter heel anders. Vaak hebben goedkopere verzekeraars net zo’n goede dekking als de iets duurdere verzekeraars, let hier dus ook op en staar je niet blind op een dure premie. Het gebeurd namelijk regelmatig dat er mensen in het buitenland blindelings vanuit gaan dat veel dingen gedekt worden door hun verzekeraar wat uiteindelijk niet gebeurt. Het is daarom erg belangrijk dat je voor dat je op vakantie gaat goed bekijkt wat er wel en niet gedekt wordt door jouw verzekeringsmaatschappij!