Reisspellen zijn tegenwoordig weer helemaal een ding. Veel mensen zijn gewend aan een draagbare spelcomputer die meegenomen kan worden. Deze ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat reisspellen minder worden gekocht. Sinds een paar jaar zijn de aankopen in reisspellen juist weer flink gestegen.

Waarom de mensen tegenwoordig weer zo geïnteresseerd zijn in reisspellen is voor iedereen een vraag. Misschien heeft het te maken met het gevoel van vroeger. Lekker op de camping met de familie scrabbelen is immers ook gewoon heel leuk.

In dit artikel zal ik meer vertellen over leuke spelletjes om mee te nemen op vakantie en ik laat je ook weten welk vakantiespel mijn favoriet is.

De leukste reisspellen

Er zijn talloze reisspellen om van te genieten op vakantie of onderweg naar de bestemming. Als je onderweg bent in de auto of zelfs in het vliegtuig wil je graag vermaakt worden. Door genoeg reisspellen mee te nemen ben je gegarandeerd geëntertaind voor gedurende je reis en vakantie zelf.

Omdat de meeste reisspellen een zogenoemde ‘pocket edition’ zijn van officiële spellen zijn ze makkelijk in grote hoeveelheden mee te nemen.

Een paar voorbeelden van bekende en geliefde reisspellen zijn:

  • Scrabble
  • Backgammon
  • Bingo
  • Rummikub
  • Stratego
  • Mens erger je niet.

Hasbro Reisspel Zeeslag

Van alle reisspellen moet ik toegeven dat ik zeeslag het leukste reisspel van allemaal vind. Het is een vermakelijk spel en snel te leren als je het niet kent. Het spel is te spelen met 2 personen wat ik ook fijn vind.

Doordat je met 2 spelers speelt voel je de fanatisme omhoog stijgen. Het is puur tactisch spelen, wat denkwerk vereist. Je moet dus wel een beetje nadenken bij dit spel wat het uiteindelijk ook langer interessant houdt. Het kleine formaat zorgt ervoor dat het spel gemakkelijk mee te nemen is in de koffer of tas onderweg naar je vakantiebestemming.