De laatste jaren zijn de reizen mateloos populair onder vakantiegangers. Dit komt onder andere door het goede weer en de relatief lage prijzen voor een geheel verzorgde vakantie. Er zijn de afgelopen periode echter ook veel problemen rondom reizen naar Turkije. Dit komt vooral door de politieke instabiliteit en het huidige dreigingsniveau. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn wanneer u op vakantie gaat zullen wij u een aantal adviezen geven. Wij hopen u voldoende te informeren en wensen u een hele fijne (en veilige) vakantie toe!

Geschikte reisdocumenten

Wanneer u van plan bent om een reis te boeken is het verstandig om de juiste documenten in huis te hebben. Hierbij moet u denken aan een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. De Turkse autoriteiten zullen moeilijk gaan doen wanneer dit niet het geval is.

Ook moet u een visum Turkije aanvragen, want dit is het papiertje dat u nodig heeft om daadwerkelijk het land te mogen betreden. Deze zijn tegenwoordig enkel en alleen nog te verkrijgen via het internet. Zorg ervoor dat u dit vroegtijdig aanvraagt, want het kan enige tijd duren voordat deze binnen is.

Politieke situatie

Voordat u weggaat doet u er ook goed aan om te kijken naar de politieke situatie in het gewenste gebied. In de meeste gevallen zullen touroperaties melden wanneer zij u aanraden om het gebied niet te bezoeken. Ze zullen natuurlijk nooit volledige veiligheid kunnen garanderen, maar ze kunnen vooraf wel een inschatting geven.

Naast de politieke situatie is het ook verstandig om de cijfers van criminaliteit eens te bekijken. In sommige gebieden liggen deze cijfers extreem hoog en dan moet u extra op uw hoede zijn. Vaak kunt u uzelf wel bevinden en deze gebied maar dan moet u extra op uw spullen letten. Dit is natuurlijk niet een knelpunt om de vakantie niet door te laten gaan, maar wel iets om mee te nemen in de beslissing.