Terwijl ik dit artikel schrijf tikt de regen zachtjes tegen het raam. Dit betekend dat het tijd wordt voor een uitstapje naar een paradijs. Daarom ga ik schrijven over een van de mooiste Spaanse steden: Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. De eilandengroep bestaat onder andere uit de eilanden Menorca, Ibiza en Mallorca. Op het laatst genoemde eiland ligt de hoofdstad Palma.

Als je de stad binnenkomt rijden dan heb je al meteen een gigantische eyecatcher te pakken met de kathedraal La Seu. Deze kathedraal ligt aan het water en torent boven de oude stad uit. Als je verder de stad inrijd kom je uit op een soort Rambla. In zekere zin lijkt Palma op een kleinere versie van Barcelona. Rondom deze Rambla vind je een wirwar van kronkelstraatjes met daarin veel winkels en leuke restaurantjes. Een aanrader is een tussenstop bij de ijssalon die vlakbij de Barcelona en Real Madrid fan store te vinden is. De ijsscheppers maken er een gigantische show van en maken ook nog eens het lekkerste ijs van heel het eiland.

Het nachtleven van Palma is zeer divers. Uitgaan Mallorca zijn twee woorden die bijna niet los van elkaar te halen zijn. Van geheime kroegen die alleen toegankelijk zijn voor locals en mensen die heel goed zoeken tot de dikste en meest luxueuze clubs. Een aanrader is de club Tito’s. Deze discotheek is gevestigd op de 6e verdieping van een gebouw aan de boulevard. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht over de baai van Palma. Voor goede tapas kan men terecht bij La Bodeguilla, dit restaurant brengt het woord tapa naar een volledig ander niveau. Een prijscategorie lager maar ook zeker het bezoeken waard is een van de terrassen op Plaça de Cort. Dit pleintje gebouwd rond een meer dan 500 jaar oude boom bied een karakteristieke plek midden in de binnenstad.

Palma de Mallorca is erg makkelijk te bereiken. De stad ligt op 10 minuten rijden van de luchthaven. De verbinding met de bus is erg goed en brengt je voor 2 euro naar de stad. Voor een taxi ben je ongeveer 15 euro kwijt. Vanuit Nederland is het iets minder dan 2 uur vliegen naar dit prachtige eiland. Verder is er een dagelijkse veerverbinding met Barcelona en alle andere (bewoonde) eilanden van de Balearen.