Reizen vanaf Schiphol is niet alleen interessant omdat het gaat om een grote luchthaven maar ook omdat er vele manieren zijn om er terecht te komen. Het parkeren bij Schiphol Smart parking is de laatste jaren aantrekkelijker geworden omdat de tarieven sterk gedaald zijn. Dit komt door de externe parkeeraanbieders waarbij de reiziger ook kan kiezen voor lang parkeren Schiphol. Hierbij wordt de reiziger dan middels een shuttlebus naar het vliegveld vervoert. Met het openbaar vervoer stapt u uit onder de luchthaven en dat maakt het nemen van de trein ook erg aantrekkelijk. Een taxi nemen blijft altijd flexibel echter, hangt de prijs sterk af van de grote van de groep en de te overbruggen afstand.

Uw auto parkeren bij Schiphol

Schiphol biedt zelf al jaren een parkeerservice aan. De meest gebruikte optie is Schiphol P3 / Schiphol Smart parking. Hierbij parkeert u op een aangelegd terrein van Schiphol en kunt u gemakkelijk instappen in een pendelbus die u vervolgens naar de terminal brengt. Let wel op dat de tarieven in het vakantieseizoen sterk kunnen stijgen (zie tabel).
Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een parking rondom Schiphol. Het voordeel hiervan is dat u veel geld bespaard en ook gebruik kunt maken van de shuttleservice die 24 uur per dag beschikbaar is. Een website die wij u als tip mee willen geven is de website van vliegenenparkeren. Hier kunt u zowel Schiphol Smart Parking reserveren als een van de omliggende parkings bij Schiphol.

 

Aantal dagen Via VliegenenParkeren.nl Schiphol Smart Parking
5 €34,50 €45 – €84,50
8 €38,50 €49,50 – €89,50
11 €52 €69 – €104,50
14 €58 €98 – €146,50

 

Kiezen voor een Taxi

Het traject van een taxi is natuurlijk erg simpel, vandaar dat we u een prijsoverzicht laten zien in een tabel. We nemen diverse steden in Nederland en geven u de prijs van een personenauto of een minibus. De prijzen zijn gerekend voor een enkele reis.

 

Taxi vanaf Personenauto Minibus
Den Haag €61 €75
Den Bosch €126 €156
Eindhoven €164 €214
Enschede €230 €283

 

Met de trein naar Schiphol

De bereikbaarheid van Schiphol met de trein is echt een pluspunt van deze luchthaven. Zoals eerder genoemd stapt u uit ‘onder het vliegveld’. Houd wel rekening met de tijden van de dienstregeling. Als u laat vliegt of land dient rekening te houden met de tijden dat de trein beschikbaar is. Hieronder een tabel met daarin de reistijd, prijs en het aantal keer overstappen vanaf diverse grote stations in Nederland.

Vanaf station Kosten Retour Reistijd (overstappen)
Den Haag €16,60 0:39 (0)
Den Bosch €32,40 1:03 (0)
Eindhoven €39,60 1:24 (0)
Enschede €46,60 2:07 (1x)

 

‘Wikken en Wegen’

Een ieder heeft zo zijn eigen voorkeur maar wie gaat voor flexibiliteit komt met de taxi of het parkeren van de auto net wat verder. De trein weer erg gemakkelijk voor personen die alleen reizen of lang onderweg zijn. Ons advies is het parkeren van de auto en te gaan voor een Schiphol Parking. U kunt dan namelijk genieten van een voordelig tarief en kunt gaan en staan waar u wilt.