Ga je binnenkort op vakantie? Dan zijn deze tips zeker handig om te lezen voordat je jouw koffer gaat inpakken. Je kent het probleem vast…. Je hebt je kleding zo netjes mogelijk in je koffer opgevouwen. Je komt aan op je vakantiebestemming en pakt je kleding uit. En ja hoor! Toch kreukels… Aangezien je er ook op je vakantie netjes en goed gekleed bij wilt lopen baal je enorm! Deze tips kunnen je helpen bij het inpakken van je koffer en het kreukvrij meenemen van je kleding.

Zorg dat het overhemd kreukvrij is

Een overhemd is het moeilijkste kledingstuk om kreukvrij mee op reis te nemen. Daarom neem ik het overhemd als voorbeeld! Om te beginnen moet het overhemd in ieder geval kreukvrij zijn voordat je begint met het inpakken van je koffer. Strijk het overhemd en hang het een tijdje uit op een hanger. Leg het hemd daarna op een vlakke ondergrond met de knoopjes (enkele dichtgeknoopt) aan de onderzijde. Vouw de rechter en de linkerkant tot en met de schouders van het overhemd naar binnen (ongeveer 1/3 gedeelte). Vouw in dezelfde lijn de mouwen en leg deze naar beneden. Vervolgens vouw je het overhemd 1 x dubbel zodat de onderzijde gelijk is met het boord van je hemd. Wil je het overhemd zo meenemen zorg dan dat er geen zware spullen bovenop je overhemd liggen want dat zorgt dat de vouwlijnen scherper worden en dat is zonde van je vouwwerk.

Rol het overhemd op

Ja daar had je vast niet aan gedacht he… Je kunt een overhemd oprollen om kreukels te voorkomen! Dit is een erg makkelijke en efficiënte manier. Helaas neemt het wel iets meer ruimte in beslag in je koffer. Dus doe dit alleen als je ruimte genoeg hebt of als je toch handdoeken mee moet nemen op vakantie. Een overhemd oprollen doe je op de volgende manier: Pak een grote handdoek en leg het gestreken overhemd hierop. Sla de mouwen wel even naar binnen, anders kreuken ze alsnog. Rol vervolgens de handdoek samen met het overhemd voorzichtig op. Binnen enkele seconden ben je klaar en kun je het kreukvrij meenemen in je bagage!

Shirtcase

Heb je wel eens van een shirtcase gehoord? Dit is een soort cocon speciaal voor je overhemd en andere kleding die niet gekreukt op je vakantiebestemming mag aankomen. Ze zijn vrij prijzig maar als je vaker op reis gaat zeker de moeite waard om aan te schaffen. Leg je gestreken en gevouwen hemd in de shirtcase. Een shirtcase past gemakkelijk in een koffer of rugzak.

Strijkvrije overhemden

Een overhemd kan ook gemaakt zijn van een special kreukvrije stof. Dit noem je strijk vrije overhemden. Deze hemden zijn ideaal om mee op vakantie te nemen, uiteraard is opvouwen en het gebruiken van één van de bovengenoemde methodes nog steeds wel aan te raden.

Dikke pech, toch kreukels!

Mocht je shirt ondanks alle maatregelen toch gekreukt uit de koffer komen? Geen paniek. Hang je gekreukte overhemd op een kleerhanger in de badkamer. Neem een flink hete douche en laat het flink stomen in de badkamer (hou de deur dicht) Na 10 minuten stomen verdwijnen de opgedane kreukels vanzelf!