Na een jaar lang hard werken is het tijd voor de wel verdiende vakantie waar je zo aan toe bent. Eindelijk een langere periode rust waarin je alle aandacht en energie kunt steken in de dingen die je echt leuk vindt. Hoe mooi het vooruitzicht ook klinkt, een gewone vakantie is doorgaans eerder stress verhogend te noemen dan ontspannend. Het inpakken van de koffers gaat nog wel, maar zodra je op het vliegveld bent begint de ellende pas echt. Je bent uiteraard niet de enige die toe is aan vakantie, waardoor de luchthavens overbevolkt zijn.

Op de luchthaven aangekomen begint het lange wachten. 2 tot 3 uur van tevoren dien je je te melden, waarna je echt overal in de rij mag gaan staan. Voor het inchecken, bij de douane, voor een bak koffie, wachten bij de gate, in de rij voor het boarden, een overvol vliegtuig en dan moet de vlucht nog beginnen. Als je eenmaal op bestemming bent geland wordt het niet veel beter. Wachten tot je het vliegtuig uit mag, stuk lopen naar de bagageafdeling, wachten bij de douane en daarna op zoek naar je vervoer naar het hotel of appartement. Als je dit allemaal overleefd hebt ben je pas echt toe aan vakantie. En dan te bedenken dat op de terugreis je hetzelfde ritueel staat te wachten. Je zou er bijna niet voor op vakantie gaan.

Kies voor ontspanning. Kies een privé vliegtuig

Het kan natuurlijk ook anders. Ooit gedacht aan op vakantie met privé vliegtuig? Dacht je dat dit alleen voor de allerrijkste op aarde was weggelegd? Dat valt wel mee. Oké, hetzij toegegeven dat het duurder is dan de low cost maatschappijen. Desalniettemin vallen de kosten relatief gezien vaak nog mee. En op vakantie gaan met een privé vliegtuig is pas echt op vakantie gaan.

Op internet zijn diverse aanbieders te vinden, die vrijwel allemaal hetzelfde basisprincipe hanteren. Je komt zo’n 15 minuten voor vertrek aan op de luchthaven waar de auto voor de deur geparkeerd kan worden. De bagage wordt aangepakt terwijl jezelf in een viplounge ontvangen wordt. Na het welkomstdrankje mag je aan boord en zal het vliegtuig spoedig vertrekken. Onderweg geniet je in alle rust van bijvoorbeeld jouw favoriete tijdschrift, film of spelletjes. Uiteraard is de catering aan boord goed geregeld, zonder dat je hoeft bij te betalen voor een smakeloos zakje pinda’s. Eenmaal aangekomen op bestemming staat er vervoer voor je klaar en stap je zo uit het vliegtuig in de auto die je naar je eindbestemming zal brengen.

Het huren van een privé vliegtuig kan het hele jaar door. Dus of je nu op wintersport wilt, of juist naar een zomers eiland, het kan allemaal. De vluchten vertrekken en landen op vrijwel alle luchthavens, waardoor je altijd kunt vertrekken van een vliegveld bij jou in de buurt. Dat is pas ontspannen op vakantie gaan. En natuurlijk een zeer goed verhaal voor familie en collega’s als je weer terug bent.

Bron: www.firstclassaviation.nl