Als je je vakantie plant denk je niet meteen aan Japan. Het land van de sumoworstelaars en sushi ligt immers niet op een paar uurtjes vliegen. Toch is een vakantie Japan geen onmogelijke opgave mist je bereid bent er wat voor te doen.

 

Japan

Japan is het land van de reizende zon, de bekende sumoworstelaars en de heerlijke sushi. Er zijn weinig mensen die niks met dit land hebben. Japan is dan ook een interessant land om te bezoeken. Het biedt eigenlijk alles waar je naar op zoek bent tijdens een vakantie. Je kunt er heerlijk relaxen op schitterende subtropische stranden (jazeker), eeuwenoude tradities bijwonen, tempels bezoeken of juist gaan shoppen in ’s werelds modernste steden. En dat allemaal in een land waar het vervoer tot in de puntjes is geregeld.

 

Japan is geen goedkoop land om in te reizen, zeker niet als je het vergelijkt met andere landen in Azië. Maar voor het geld dat je uit geeft krijg je ontzettend veel moois terug. In Japan kan je ind e ochtend de rust en cultuur ervaren in een an de indrukwekkende tempels en ’s middags tussen de Japanse Alpen wandelen. Het is juist die diversiteit wat Japan zo interessant maakt.

 

Bezienswaardigheden

In Japan is heel veel te zien en te doen. Je kunt er bergen beklimmen (niet alleen Mount Fuji), pelgrimstochten lopen, hypermoderne steden bezoeken of uitrusten in een van de vele spa’s die het land kent. Daarnaast is het land erg in trek bij UNESCO aangezien alleen Kyoto al 17(!) plekken heeft die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan! En dan heb je de rest van Japan nog niet eens gezien.

 

Mout Fuji is natuurijk de bekendste bezienswaardigheid van het land en vaak ook de eerste die je bezoekt omdat het zo dicht bij Tokyo ligt. Maar naast Mount Fuji heeft Japan veel meer te bieden. Den bijvoorbeeld eens aan Kyoto. De Kerama Islands, de Iya Vallei of Shiretoko National Park. Tijdens een vakantie Japan ligt het allemaal binnen handbereik.

 

Beste reistijd

Als je een vakantie naar Japan plant denk dan goed aan de beste reistijd van het land. Dit heeft namelijk grote invloed op je vakantie. Japan kent net als Nederland, vier seizoenen. De winter eindigt eind maart. De beste seizoenen om Japan te bezoeken zijn de lente en herfst. In deze seizoenen bloeien de bekende kersenbloesems (sakura). Dit is ontzettend mooi om te zien en je ontkomt niet aan het ‘hanami’, of anders