Ben je nu al helemaal klaar met de kou en zie je het niet zitten om de hele winter in deze kou te blijven? Een vakantie naar de zon biedt dan dé oplossing. Ga er een of twee weken tussenuit en vertrek lekker naar het zuiden van Europa en ga daar genieten van de zon, zee en strand. Heerlijk op een bedje liggen met je voeten in het zand en een cocktail in je hand. De temperaturen zijn niet in elk land hoog genoeg om aan het strand te liggen, maar er zijn veel landen waar de temperaturen toch al een stuk hoger zijn dan bij ons. Wij hebben er drie voor je op een rij gezet.

De prachtige Spaanse steden

Als je denkt aan een zonnig land denk je al snel aan Spanje. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen zijn die hier overwinteren. Spanje heeft een hoop te bieden. Er is een enorme kustlijn, dus aan strand is er zeker geen gebrek. Langs de Spaanse stranden liggen een hoop mooie steden zoals Barcelona, Valencia en Málaga. In de hoofdstad van Spanje, Madrid, kun je je echter ook prima vermaken. Er is dan misschien geen strand, maar de stad heeft een gezellig stadscentrum en veel bijzondere bezienswaardigheden. Wil je graag genieten van echt zomerse temperaturen? Trek dan zoveel mogelijk naar het zuiden van Spanje, hier zijn de meeste zonuren.

Wandelen door Istanboel

Naast Spanje is ook Turkije een goede bestemming als je graag de kou wilt ontvluchten. De temperatuur komt in de winter niet onder de 15 graden en van maart t/m oktober kun je genieten van zomerse temperaturen. In Turkije kun je genieten van het strand, maar als je het hier te koud voor vindt zijn er nog een hoop andere dingen te doen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan een van de prachtige moskeeën of maak een wandeling door Istanboel of door de hoofdstad Ankara. Check voor je weggaat wel nog even het reisadvies voor Turkije, niet elk gebied in Turkije is namelijk veilig om te bezoeken.

Het indrukwekkende Pompei

Tenslotte is ook Italië een leuke bestemming om aan de kou te ontsnappen. De meeste mensen trekken zoveel mogelijk naar het zuiden omdat de temperaturen hier het hoogst zijn. In het zuiden van Italië vind je prachtige steden zoals Napels en Pompei. Vooral Pompei is erg indrukwekkend en moet je zeker eens bezoeken. Ook het Italiaanse eiland Sicilië is leuk om te bezoeken. Op het eiland kun je leuke dorpen en steden bezoeken en ook het beklimmen van de vulkaan Etna is zeker een aanrader.