Voor de mensen die Lille niet zo goed kennen zullen wij een korte beschrijving geven over de stad die het is geworden. Deze prachtige gerenoveerde, maar toch moderne stad is een totaal andere stad dan waar het vroeger om bekend stond. De mensen die er kwamen, kwam er vooral voor zaken. Vandaag de dag is het nog steeds het zakencentrum van Noord-Frankrijk.

Wat zijn de leukste activiteiten in Lille?

In Lille kun je het beste op zaterdag naar de oude stad gaan en de prachtige oude gebouwen bezoeken, vervolgens ga je op zondag op bezoek naar een van de vele musea. Wanneer je veel in de stad wilt bezoeken is het aan te raadden op een City pas te kopen. Dit geeft je toegang (gratis) tot al het openbaar vervoer. Ook zitten er een aantal museum tickets voor gratis toegang in voor musea.

Wil je na een drukke en zware (shop/culture) dag een lekker hapje eten? Zorg dat wel dat je gereserveerd hebt, de leuke restaurantjes en cafétjes zijn snel vol. Wanneer je reserveert hoef je daar geen zorgen om te maken. Voor de verfijnde eter is er een goed verdeelde exclusieve mix van diverse restaurants van een standaard klein restaurantje tot de Le Cut Opera a Lille aan de Reu de Pais. Voor de minder verfijnde eter zitten er goede snackbars en steakrestaurants.

Winkelen in Lille

Na parijs is Lille verkozen tot de grootste en leukste stad om te shoppen in Frankrijk. Aan de ene kant van Lille vind je het (nieuwe) hypermoderne Euralille en aan de andere kant is de Vieux Lille in het oude gedeelte er zijn maar liefst 120 winkels te vonden. Voor vrouwen is het een klein paradijs te noemen. Ga shoppen met vrienden en shop to you drop. Voor meer informatie kun je kijken op www.lillefrankrijk.nl.

Een andere tip voor wat meer rust is pilion in Griekenland. Kijk voor meer informatie op www.preciouslocations.nl.