Nusa Lembongan is het eilandje op nog geen uur afstand vanaf Bali. Vanaf de haven in Sanur is het ongeveer 40 minuten in de boot. Op het eiland zul je een enorme rust ervaren in tegenstelling tot de gebieden Kuta & Seminyak. Lembongan Island is een klein, prachtig eiland. Op het eiland zijn alleen een aantal mini trucks die worden ingezet voor het vervoeren van toeristen. Ondanks dat het (nog) niet zo toeristisch is, is er enorm veel te doen voor toeristen. Zo zijn er meer dan 150 hotels, vele restaurants en barretjes en enorm veel activiteiten.

Zelf waren wij aan het twijfelen om naar Gili of naar Lembongan te gaan. We waren slechts 12 dagen in Bali waardoor we keuzes moesten maken. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een dag trip naar Lembongan te doen en om 2 nachten op Gili te verblijven. We haddeen een dagtrip via Nusalembongantrip.com geboekt. Hiermee werden we opgehaald bij ons hotel met een busje, om daarna met de boot naar Lembongan te gaan om daar een leuk dag programma te volgen. Daarnaast hadden we ook nog wat tijd om zelf het eiland te ontdekken.  De top 5 van de leukste dingen om te doen op Lembongan zou ik nu benoemen.

Snorkeling trip op Nusa Lembongan

Op Bali viel het snorkelen ons erg tegen. Alleen in het westen hebben we mooi kunnen snorkelen, maar dit was enorm duur. Over het algemeen staat Bali daarom ook niet bekend om goede snorkel gebieden. Op Nusa Lembongan is dit compleet anders. Rondom dit eilandje zijn enorm veel snorkel spots te vinden. Met de tour die wij geboekt hadden, werden we naar de mooiste plekjes gebracht. Als je zelf op het eiland verblijft dan kun je zelf naar deze plekken opzoek gaan of een bootje huren om het te verkennen.

Uniek bij dit eiland is dat er Manta rays en enorm veel schildpadden zijn. Zelf hadden wij dit nog nooit gezien tijdens het snorkelen, wat het een enorm unieke ervaring maakte.

 

Devil’s tear Een uniek stukje natuur

In onze vrije tijd zijn wij met een van de toeristen trucks naar Devil’s tear gegaan. Devil’s tear is een bijzonder en uniek stukje natuur. Het water wordt in een grot gezogen, na enkele seconde spuit het er met een enorme kracht uit. Wij hadden nog nooit zoiets als Devil’s tear gezien, maar vonden het erg indrukwekkend. Als je op dit eiland bent is het zeker aan te raden om er een kijkje te nemen en een aantal foto’s te schieten. Bekijk onderstaande video om een korte maar goede indruk van Devil’s tear Lembongan te krijgen.

Bezoek de mooiste stranden


Nusa Lembongan heeft ook een aantal mooie stranden. Eigenlijk is het hele eiland omringt met de mooiste stranden. Als je aankomt met de boot vanaf Sanur of vanaf Gili zie je meteen hoe mooi de stranden zijn. Het water is enorm blauw en helder en de stranden zijn schoon en wit. Dreambeach is het bekende strand van Lembongan Island. Daarnaast heb je Sandy Bay, Mushroom beach & Jangut Batu beach. Hier zou je zeker even langs moeten gaan als je op dit eiland bent. Doordat het eiland zo klein is, kun je gemakkelijk naar meerdere stranden op een dag gaan.

Geniet van het uitzicht

Op Lembongan eiland zijn ook een aantal mooie uitzicht punten. Huur een scooter, fiets of spring achterop op een van de trucks om de uitzicht punten te bekijken. Als je de berg op gaat kun je aan de ene kant Bali zien liggen en aan de andere kant zie je het uitzicht op Lembongan. Schiet een aantal foto’s of drink een bakje koffie met dit geweldige uitzicht. Dit is het ultieme vakantie gevoel.

Marine Walk Loop over de bodem van de oceaan

Naast het snorkelen is het mogelijk om op Lembongan te duiken of de marine walk te doen. Duiken hebben wij geen ervaring mee en met de marine walk hadden we dat nog niet. De marine walk zat ook bij de dagtour in die wij geboekt hadden op het internet. Met de marine walk krijg je een grote helm op je hoofd die voorzien is van een slang. Hiermee krijg jij zuurstof en kun je over de bodem van de oceaan lopen. Tijdens de marine walk werd er ook een mooie onderwater foto gemaakt. Die kregen we uitgeprint mee naar huis. Deze activiteit hadden wij nog nooit eerder ergens gezien , maar vonden we absoluut aan te raden.

Lembongan is een enorm mooi eiland wat perfect bezocht kan worden in een dag als je je op Bali bevind. Het kan echt beschreven worden als een rustigere en naar onze mening mooier eiland dan Bali.