Kopenhagen is de prachtige hoofdstad van Denemarken. Het is de grootste stad van het land en je kunt er eenvoudig heen reizen met de auto of het vliegtuig. Het is een moderne stad waar van alles te doen, zien en beleven is. Strakke architectuur, historische musea en hippe tentjes, je ontdekt het er allemaal. De gezellige terrassen en bekende haven mag je absoluut niet overslaan tijdens je bezoek aan Kopenhagen. De hoogtepunten en must sees hebben we voor je uitgezocht.

  1. Nyhavn

De gezelligste haven van Kopenhagen is de Nyhavn. De haven is omringd door kleurrijke huisjes en historische panden. Neem een drankje op een van de gezellige terrasjes die je aan de haven kunt vinden. Het verhaal van de kleine zeemeermin is ooit geschreven aan deze haven, dit is een van de redenen dat het plekje zo populair is.

  1. De Kleine Zeemeermin

De bekende Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Het beeld van de kleine zeemeermin is niet zo erg groot, maar wel ontzettend beroemd. Mensen komen van ver om het beeld te mogen aanschouwen. De kleine zeemeermin is sinds 1913 te bewonderen in de haven en is gebaseerd op het bekende sprookje van Andersen.

  1. Rosenborg Slot

Paleis Rosenborg vind je in het centrum van de stad. Het slot was ooit een koninklijk paleis en ook de residentie van de koninklijke familie. Dit is nu niet meer het geval, het slot is opengesteld voor het publiek. Ontdek de geschiedenis van het Deense koningshuis. Je vindt er de kroonjuwelen, oude schilderkunst en nog veel meer objecten en spullen uit de geschiedenis. Er zijn bijna altijd tentoonstellingen te bezoeken in Rosenborg. Breng na een bezoek aan de indrukwekkende binnenkant ook een bezoekje aan de tuin van het paleis. Hier kom je volledig tot rust tijdens je levendige citytrip.

Benieuwd naar alle bezienswaardigheden in Kopenhagen? Neem eens een kijkje op https://www.reiziger365.nl/tips-kopenhagen voor nog veel meer leuke tips! Een citytrip naar Kopenhagen is zeker de moeite waard.