Een lekkere vakantie naar een prachtig strand, we dromen er allemaal over en kunnen niet wachten tot het weer zomer is. Helaas is een verre vakantie niet voor iedereen weggelegd. Een vakantie naar een warm land is namelijk een kostbare aangelegenheid. Gelukkig zijn er voor de mensen met de wat kleinere portemonnee ook prima oplossingen. Wat dacht u van een vakantie in eigen land?

Texel

Texel, het eerste Waddeneiland vanaf Noord-Holland. Het eiland is ontstaat na de Allerheiligenvloed in 1170. Het eiland heeft een oppervlakte van circa 170 vierkante kilometer en telt zo’n 13.500 inwoners. Gezien Texel een eiland is, is het enkel per veerboot bereikbaar.

Texel is een prachtig eiland dat beschikt over een beeldschone natuur. Texel beschikt over wel 40 natuurgebieden. Zoekt u naar rust en is relaxen uw favoriete woord? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan Texel!

De prachtige natuur maakt Texel buitengewoon geschikt voor mooie wandelingen. Houdt u van meer actie? Wat dacht u van kite-, wind- en golfsurfen? Het kan allemaal op Texel!

De overtocht per boot

Per boot naar Texel, voor zowel jong als oud een hele happening. De afstand tussen de veerhaven in Den Helder en de veerhaven in Texel is circa 4,2 kilometer. De reis per boot duurt slechts circa 20 minuten, maar wat zult u genieten van het prachtige uitzicht! De kosten voor een retourticket zijn op moment van schrijven 37 euro inclusief auto en inzittenden. Reist u op dinsdag, woensdag of donderdag? Dan profiteert u van het dagtarief en betaalt u slechts 25 euro. Eenmaal aangekomen op Texel en u raakt maar niet uitgepraat over de overtocht per boot? Dan kunt u voor slechts 2,50 euro een retourticket kopen, mits u te voet de boot betreed.

Dus goedkoop in eigen land op vakantie? Dan hoort een weekendje weg naar Texel sowieso op uw lijst te staan.