Vakantie vieren is iets wat we allemaal met liefde doen, de dagen tot vakantie afkruisen op de kalender tot het zover is. Nu is de tijd bijna daar! Voorbereidingen worden al langzaam aan getroffen, vlucht gegevens zijn net bekend geworden, je ziet je zelf al op dat witte zand strand in Mexico liggen. Toch zijn er een aantal dingen die je echt mee moet nemen op vakantie, medicatie is vaak een van deze dingen.

Voor een goede nachtrust

Ligt je slaapverblijf midden in een druk uitgaansgebied of aan de rand hievan, Of heb je gewoon veel moeite met slapen buiten de deur? Dan is het wellicht verstand slaappillen mee te nemen op reis. Pas hier wel mee op want sommige slaappillen vallen onder de Opiumwet, hier heb je een medische verklaring voor nodig om ze legaal mee te mogen nemen. Het kan ook nog eens een uitweg zijn op die lange vlucht waar je maar niet in slaap komt.

Pijnstillers

Ook in het buitenland kan het voorkomen dat je op die extreem warme dag, te weinig hebt gedronken (of juist veel te veel) en een portie hoofdpijn (kater) heb opgebouwd waar je ‘u’ tegen zegt. In zo’n geval zou je natuurlijk wel een paracetamolletje kunnen gebruiken, zonde als je die nou juist net thuis hebt gelaten.

Het eten is niet zo goed gevallen

Met eten in het buitenland kan het wel eens gebeuren dat eten veel te pittig blijkt te zijn, dat het helemaal niet goed bereidt is of dat het gewoon niet goed valt op de maag. Het is dat ook handig om het een en ander mee te nemen om sneller van de klachten af te komen. Denk aan diarreeremmers, tabletten tegen brandend maagzuur of laxeermiddel.

Je denkt vaak ach het zal allemaal wel meevallen, maar des te zuurder als het je toch overkomt. Neem de bovenstaande medicatie mee en je weet zeker dat mocht het niet soepel verlopen, je het zelf kan oplossen.