Vliegveld Málaga (code: AGP) is een vliegveld ten westen van de stad Málaga. Officieel heet de luchthaven Málaga Costa del Sol Airport. Málaga is de grootste stad in Andalusië en is een belangrijke haven in het zuiden van Spanje. Het ligt bovendien relatief dichtbij Gibraltar, wat wel de poort naar de Middellandse Zee wordt genoemd. Málaga Airport vervoert jaarlijks bijna 18 miljoen passagiers en is een basis voor onder andere Ryanair, Norwegian Air en Vueling.

Vanuit Nederland naar vliegveld Málaga

De vliegtuigmaatschappijen die reizigers van de vliegvelden in Nederland naar Málaga Airport vervoeren zijn KLM (Schiphol), Transavia (Schiphol, Eindhoven en Rotterdam), Vueling (Schiphol), TUIfly (Schiphol), Corendon (Schiphol), Ryanair (Schiphol en Eindhoven) en Easyjet (Schiphol). Genoeg om uit te kiezen dus, en genoeg om de meest concurrerende prijzen te vinden. Het ligt natuurlijk aan de dag, maar ook in het voor en najaar is het in Málaga vaak goed weer. Temperaturen van rond de 20 graden in maart of november zijn zeker geen uitzondering. Daarom is het de ideale bestemming voor buiten het seizoen. De prijzen liggen relatief laag; een retourtje voor €120 is zeker wel te vinden.

Van Málaga Airport met het openbaar vervoer of taxi

Van Málaga Airport naar de stad Málaga (richting het oosten), Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en zelfs Marbella (richting het westen) kun je uiteraard doen met de taxi. De taxi’s staan klaar buiten de terminal. Als je de terminal uitloopt, sla rechtsaf en loop 100 meter rechtdoor.  Denk dan aan prijzen van respectievelijk €15, €15, €25, €35 en €55. Je kunt het echter ook met het openbaar vervoer doen. Er rijdt een trein vanuit het centrum van de stad Málaga langs vliegveld Málaga, Torremolinos, Benalmádena naar Fuengirola. Ook rijden er diverse bussen, naar zowel Málaga als Marbella, en zelfs Sevilla en Granada. Zo zie je, er is genoeg openbaar vervoer om je vanaf Málaga Airport naar jouw eindbestemming aan de Costa del Sol te brengen.