Op zo’n 100 kilometer van Izmir is de Turkse badplaats Kusadasi te vinden. ’s Zomers stijgt het inwoneraantal van 50.000 naar 300.000 als gevolg van de grote hoeveelheid toeristen die hier neerstrijken. De redenen dat juist Kusadasi als vakantiebestemming gekozen wordt liggen voor de hand. Het weer is hier in de zomer ongeëvenaard en er is ook genoeg te beleven.

In de stad zelf vindt u diverse mooie moskeeën en een grote jachthaven. Ook is het voor winkelliefhebbers goed uithouden hier. Daarnaast zijn de diverse mooie stranden natuurlijk ook een groot pluspunt. De meest bijzondere bezienswaardigheid is echter het Duiveneiland dat vlak voor de kust ligt. Dit eiland is bebouwd met een Byzantijns fort die daar gebouwd werd om Kusadasi te beschermen tegen piraten. Tegenwoordig is het ‘’eiland’’ met de kust verbonden door een dam en daardoor makkelijk te bezoeken. ’s Zomers vaart er ook een veerboot tussen Kusadasi en Samos waar uiteraard ook veel te bekijken en te bezoeken is.

In de omgeving van Kusadasi zijn verschillende opgravingen te vinden, waaronder de opgravingen van Efeze en die van Priëne, waarvan vooral Efeze erg bijzonder is. Deze opgegraven Ionische haven is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije en daarnaast een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. Hier vindt u schitterende en indrukwekkende bouwwerken als de Bibliotheek van Celsus en het grote theater van Efeze.

Naast alle dingen die er te doen zijn in Kusadasi en omgeving vindt u hier ook schitterende resorts die u van alle gemakken voorzien. Ook staan er een aantal fantastische hotels op de planning, waaronder: Amara Sealight Elite en Sunis Efes Royal Palace Resort & Spa