Reizen: je onderdompelen in een andere cultuur, je mee laten gaan met alle tradities en gebruiken, het ontdekken van bijzondere plekjes en veel verschillende mensen leren kennen. Het is voor velen een grote droom en daarom trekken we er allemaal massaal op uit. Even een aantal weken of zelfs maanden je bevinden in een totaal andere wereld. Bijzondere gerechten proberen en dingen doen die je in Nederland nooit zou hebben gedaan. Surfen, duiken of bungeejumping. Het krijgt allemaal een extra dimensie als je dat in een ontzettend gave omgeving doet. Als je gaat reizen is het ontzettend onhandig om je koffer achter je aan te slepen. Het heet niet voor niks backpacken. Een backpack is noodzakelijk als je gaat backpacken door Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of waar ook ter wereld.

Waar moet je op letten bij een backpack?

Een backpack koop je niet zomaar. Je moet op een aantal dingen letten, want je moet af lange en heftige wandelingen maken met je backpack op je rug. Let daarom in eerste instantie op de kwaliteit. Als je het backpack-virus te pakken hebt, ga je waarschijnlijk niet maar één keer reizen. Je moet het dus zien als een investering. Je wilt namelijk niet dat onderweg je rits kapot gaat. Als je een backpack gaat kopen, loop er dan altijd eerst een aantal minuten mee door de winkel of thuis als je het online hebt besteld. Je kunt je het beste laten adviseren door de winkelmedewerkers. Zij weten precies welke backpack bij jouw lichaam past. Het is belangrijk dat de backpack goede steun vindt op jouw heupen en schouders. Je moet ook letten op het gewicht van de backpack. Zorg ervoor dat dit niet meer dan 20 a 25 procent is dan je eigen lichaamsgewicht. Dit hangt samen met de grootte van je backpack. Langere mensen zullen waarschijnlijk beter kunnen reizen met een grote backpack dan kleine mensen. Ga je naar een warm land en heb je geen winterkleding nodig? Dan voldoet een kleinere backpack prima.

Travel around the world

Backpacken australieVertrek jij met je Backpack naar Australië of misschien wel naar Zuid-Amerika? Zorg dan voor een goede voorbereiding. Je gaat gigantisch veel spijt krijgen als jij voor een goedkoper model bent gegaan om zo geld te besparen. Kijk bij het kopen van een backpack niet zozeer naar de prijs, maar ontdek wat het beste past voor jouw lichaam. Je moet echt wel op een bedrag rekenen tussen de €100,- en €300,-. Met een goede backpack staat jou niks meer in de weg!