Misschien heb je wel een mooie foto gemaakt op vakantie, maar wil je daar net een extra bijzonder tintje aangeven. Dit kan je doen door je foto bijvoorbeeld op een alternatief soort materiaal te laten drukken. Je kan je foto bijvoorbeeld laten drukken op kunststof, canvas of hout, maar ja kan ook overwegen om plexiglas foto laten drukken.

Als je je vakantie foto op plexiglas laat drukken dan zorgt het plexiglas in de eerste plaats voor een extra bescherming van je foto. Niet alleen is je foto zo beter beschermt tegen “directe” beschadigingen, maar ook tegen indirecte beschadigingen. Zo wordt “vergeling” door Uv-straling tegengegaan als je je foto af laat drukken op plexiglas.

Daarnaast zorgt het afdrukken van je vakantie foto op plexiglas ervoor dat de kleuren van je foto “helderder” worden en krijg je een heel mooi diepte-effect in je foto. Daarnaast is plexiglas een heel mooi materiaal om je foto op af te drukken omdat het je wel de voordelen van glas biedt (echte kleuren, diepte effect, neutralisatie Uv-straling), maar niet de nadelen van glas. De nadelen van glas zijn onder andere dat het breekbaar is en dat het zwaar is. Als je je foto op plexiglas laat afdrukken heb je daar geen last van. Plexiglas is namelijk 2.5x lichter dan normaal glas, ongeveer 17x sterker en helderder dan kristalglas. Kijk, dat zijn substantiële voordelen als je je foto af laat drukken op plexiglas.