Vakantie vieren in je eentje is in de huidige maatschappij steeds meer voorkomend, terwijl je eigenlijk zal denken dat vakantie vieren met een groep veel leuker is. Het blijkt dat steeds meer vakantiegangers net zo lief alleen op reis gaan, dan met een groep vrienden of vriendinnen. Het alleen op vakantie gaan is intrek en het heeft uiteenlopende redenen. Veel vakantiegangers moeten noodgedwongen alleen op vakantie, terwijl andere vakantiegangers er juist bewust voor kiezen om alleen op reis te gaan.  Er zijn verschillende hotels en resorts waar je in je eentje goed terecht kunt!

De vijf redenen waarom we alleen op vakantie gaan

Er is een top vijf samengesteld met redenen waarom mensen alleen op vakantie gaan. Op de eerste plaats gaan we alleen op vakantie om de liefde van ons leven in het buitenland te zoeken. Op de tweede plaats willen we ons zelf herontdekken tijdens een solo vakantie. De derde reden betreft het graag alleen zijn en de vierde en vijfde reden liggen heel dicht bij elkaar en heeft betrekking op geen vrienden of wel vrienden maar ze kunnen niet.

Alleen op vakantie is niet zo erg

De redenen lopen zoals je kunt lezen uiteen. In de huidige samenleving komt het steeds vaker voor dat we alleen op reis zullen gaan. Iedereen heeft een druk leven en toch moeten we er zo nu en dan tussen uit. Als je besluit om er even tussen uit te gaan dan is de kans groot dat niemand van je vrienden mee kan, omdat ze geen tijd hebben. Het alleen reizen kan heel goed en waarom zou je niet alleen op vakantie kunnen, als vrienden of familie niet mee kunnen of willen. Het solo reizen is daarnaast goed voor je sociale contacten, want laten we wel stellen 8 dagen niemand om je heen is ook niet fijn.

Boek een solo reis in groepsverband

Doordat we steeds vaker alleen op vakantie gaan worden er ook steeds meer solo reizen aangeboden. Een solo reis kun je zelf samenstellen, maar je kan er ook voor kiezen om solo op vakantie te gaan met een groepsreis. Je ontmoet dan heel veel nieuwe mensen en toch ben je alleen maar ook weer niet. Er zijn verschillende reisorganisaties die solo reizen in groepsverband aanbieden. Je boekt je vakantie alleen, maar op het vertrek punt zijn meerdere solo’s die in het zelfde schuitje zitten.

Populaire landen voor een solo vakantie

De meeste vakantiegangers die alleen op reis gaan kiezen het liefst voor Spanje. Maar liefst 25 procent kiest voor een solo reis naar het mooie Spanje. Met 23 procent is Australië een goede runner-up. Thailand is de nummer drie met 18 procent en de top 5 sluiten we af met Griekenland (14 procent) en Frankrijk (11 procent). Naar welk land zou jij alleen op vakantie willen?

Geld besparen op vakantie? Dat kan

Het is altijd handig om je vakantie te vergelijken, zo kun je optimaal geld besparen. Een vakantie vergelijken doe je via Verstandig-vergelijken.nl Vakantie – Hiermee zie je snel wat de goedkoopste optie is.