Een thuisvakantie lijkt misschien minder spannend dan een tripje naar het buitenland, maar dat hoeft niet te betekenen dat de komende vakantie een verloren kans zal zijn. Door de huidige coronacrisis valt de zomervakantie helaas voor de meeste mensen in het water. Het is nog nooit zo onzeker geweest of de geplande vakanties wel door kunnen gaan. Bovendien zal de vakantie er hoe dan ook anders uit gaan zien. Veel Nederlanders hebben dan ook al uit voorzorg besloten om dit jaar thuis vakantie te vieren. Maar hoe vul je deze precies in? Hoe zorg je alsnog voor dat ultieme vakantiegevoel, maar dan in eigen huis? In dit artikel geven we enkele tips om dat vakantiegevoel te creëren. Oost, west, thuis best!

 

Heerlijk uitgebreid eten

 Waar denk je als eerste aan als je bij de vakantie stilstaat? Waarschijnlijk aan al het lekkere eten. Jezelf niets hoeven te verbieden, optimale ontspanning en even alle teugels loslaten. Maar wie zegt dat dit thuis niet mogelijk zal zijn? Gerechten bereiden, een makkelijke gezonde voor 2 personen, is nu toch niet noodzakelijk? Er zijn genoeg manieren om ’s avonds eens niet uren in de keuken te staan en jezelf wat luxe te bieden.

 Laat daarom het lekkerste eten gewoon thuis bezorgen. Zorg ervoor dat er iedere ochtend smakelijke afbakbroodjes en croissants op tafel staan en neem het eens niet zo nauw met je gezonde voedingspatroon. De komende tijd staat enkel in het teken van genieten. En daar hoort een lekker hapje en/of drankje natuurlijk gewoon bij.

 

 Vakantie plannen

 Hoewel je waarschijnlijk de gehele zomervakantie aan huis bent gebonden, betekent dit niet dat deze tijd er continu hetzelfde uitziet. Plan daarom, net zoals je zou doen als je naar het buitenland gaat, de periode waarin je echt vakantie gaat vieren. Betrek hierbij het hele gezin. Zorg ervoor dat jullie allemaal één of twee weken vrij zijn en houd je hier ook aan.

Doe tijdens de vakantieperiode enkel de broodnodige huishoudelijke klusjes en investeer wat extra tijd in elkaar. Doe leuke spelletjes, maak als de coronacrisis dit toelaat enkele uitstapjes en geniet van de vrijheid in eigen woning. De enige vraag die jij nog hoeft te beantwoorden is; ‘wat eten we vanavond via butlon?’

 

Maak je tuin vakantieproof

 Ben jij de trotse eigenaar van een eigen tuin? Lucky you! Want dit biedt een heel scala aan mogelijkheden. Maak je tuin geheel vakantieproof met een heerlijk zitje op het terras. Investeer eventueel in een mooi familiezwembad en duim massaal voor mooi weer.

 Het is wel belangrijk om met het Nederlandse weer rekening te houden. Hoewel we de afgelopen zomers heel wat keren op prachtig weer zijn getrakteerd, blijft het een wilde gok om in eigen land vakantie te vieren. Het kan mooi weer zijn, maar het kan ook hele dagen regenen. Een mooie overkapping in de tuin is dan ook zeker geen overbodige luxe. Dan kunnen jullie toch nog wat van de buitenlucht genieten, zelfs als de vakantie letterlijk in het water lijkt te vallen. Even eten bestellen Amsterdam en oppeuzelen onder je eigen overkapping. Toch nog een beetje dat vakantiegevoel, maar dan in je eigen stekje!