Marmaris is gelegen in een besloten baai, aan de Lyscische Kust. De badplaats is al sinds jaar en dag druk bezocht. Buiten de vakantieperiodes om is het een rustig en vredig stadje met met ongeveer 50.000 inwoners in het hoogseizoen loopt dit aantal op tot boven de 200.000 mensen. Ondanks dat Marmaris al jaren een populaire badplaats is, is het pas sinds de laatste jaren één van de belangrijkste toeristencentra van Turkije. Er zijn hier ook veel grote hotel gevestigd. Een goed voorbeeld hiervan is het Royal Holiday Palace resort. Hier komen vakantiegangers van over de hele wereld om te genieten van een luxe all inclusive vakantie!

Bij de badplaats ontmoeten de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee elkaar. Voor de kust van Marmaris ligt het Griekse eiland Rhodos en wanneer het weerbeeld perfect is kunnen toeristen vanaf het strand van Marmaris het eiland zien liggen. De historie van Marmaris gaat enorm ver terug in de tijd. De historische naam van de plaats is Physkos. De eerste bewoning was ongeveer rond 3500v.Chr. En door de jaren heen hebben verschillende volksstammen gewoond in Marmaris, zoals Egyptenaren, de Grieken, de Perzen, de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen. Al deze volksstammen hebben hun sporen achtergelaten in Marmaris. In het huidige Marmaris is hier nog maar weinig van te zien maar her en der zijn nog bezienswaardigheden te bezichtigen. De bekendste bezienswaardigheden zijn de 16e eeuwse citadel, de moskee van Ibrahim Agha en de Ottomaanse woonkazerne.

Uitgaan tot in de late uurtjes

Vandaag de dag is Marmaris alleen maar bekend als toeristencentra. Toeristen uit alle windhoeken komen naar Marmaris toe om te genieten van een welverdiende vakantie. Het grote gros van alle toeristen verblijft in een prachtig en super deluxe all inclusive resort. Een voorbeeld hiervan is het Voyage Sorgun resort. Bezoek de website www.sorgunvoyage.nl.

Het bruisende en sfeervolle centrum van Marmaris wordt ieder jaar overspoeld met toeristen die willen feest en genieten van de zon. In Marmaris zijn in principe twee uitgaanscentra te onderscheiden. Je hebt Barstreet en Long Beach. Barstreet is populair bij de Nederlanders en Long Beach word druk bezocht door Engelsen en Russen. In de druk bezochten Barstreet zijn meerdere grote openlucht discotheken te vinden waar bijna iedere avond wel een optreden van een DJ is. De jachthaven en de gezellige boulevard van Marmaris worden door alle toeristen bezocht. Aan de boulevard zijn heel veel restaurantjes en terrasjes gelegen waar je heerlijk kan genieten van een diner tijdens zonsondergang.

Marmaris heeft maar een klein en smal strand. Het is meestal razend druk op het strand van Marmaris en daarom worden toeristen geadviseerd om naar de naastgelegen stranden Cleopatra en Icmeler te gaan. Deze stranden zijn aanzienlijk breder en hebben alles in zich om je een geweldige strand dag te laten beleven. Wil je meer weten over de vakantiebestemming van Marmaris? Er valt namelijk veel meer over te vertellen, meer informatie over Marmaris vind je hier.