Hardlopen tijdens je vakantie. Voor de meeste mensen klinkt dit als gekkenwerk. Maar waarom zou je niet fit blijven tijdens je vakantie? Natuurlijk moet je goed uitrusten en lekker relaxen tijdens je vakantie, maar fit blijven kent geen pauze.

Zorg dat je minimaal 2 keer in de week een half uurtje gaat joggen. Je merkt na enige tijd echt dat je vooruitgang boekt. Als je gaat joggen moet je wel de juiste hardloopschoenen hebben. Je wilt natuurlijk tijdens een hardloopsessie in de bergen van Frankrijk niet zomaar je enkel verstuiken! Door de juiste schoenen aan te trekken met goede enkelbescherming en zool ondersteuning ben je zo goed als verzekerd om geen blessures op te lopen.

 

Hoe kun je hardloopschoenen het beste dragen en gebruiken?

Ten eerste verschilt voor iedereen de manier waarop hij of zij hardloopschoenen moet dragen. Iedereen heeft andere voeten en een andere voorkeur voor bepaalde hardloopschoenen. Wel zijn er bepaalde schoenen en manieren van dragen die de pasvorm bevorderen.

Een tip als je net gaat beginnen met hardlopen: zorg dat je nieuwe schoenen koopt en absoluut geen gebruikte. Hardloopschoenen gaan maar voor een bepaalde tijd mee. Als ze zijn gedragen door iemand betekent dat dat de schoenen zijn gevormd naar de voeten van die persoon plus zijn de schoenen vaak dan al versleten. Zorg dus dat je een nieuw paar koopt en daar zo zuinig mogelijk mee doet om er optimaal gebruik van te maken.

Strik je veters nooit te strak want dit is ontzettend slecht voor de ondersteuning van je enkels. Mensen denken vaak dat de schoenen strak om je voeten moeten zitten maar dat is niet zo. Zorg dat je veters goed zijn gestrikt maar dus niet al te strak. Natuurlijk moeten je veters ook niet te los zitten. Het zou wat zijn als je tijdens het hardlopen je schoen kwijt raakt. Deze tips zijn vooral bedoeld om blessures te voorkomen!

 

Beste merken voor hardloopschoenen

Elk merk heeft zo z’n voor en nadelen. Zorg dat je een merk kiest dat bij jouw voeten past. Nike maakt bijvoorbeeld schoenen voor smalle voeten terwijl Adidas hardloopschoenen gemaakt worden voor wat bredere voeten.

Zoals ik eerder beschreef, iedereen heeft een eigen voorkeur en andere voeten, dus kies verstandig! De volgende merken zijn betrouwbaar en hebben goede kwaliteit: Adidas, Asics, Brooks, Hoka, Mizuno, Nike en Under Armour. Er zijn meer goede merken, maar deze zou ik absoluut aanraden!