Wanneer u in Nederland bent en u wil naar het buitenland bellen, kost dit vaak meer dan wanneer u een nationaal telefoongesprek voert. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren waardoor u kosten kunt besparen met een telefoongesprek naar het buitenland. Deze manieren zijn: bellen via 0900-nummers, bellen met prepaid en bellen met sim-only. Al deze manieren hebben zo zijn eigen voordelen en manieren. Goedkoop bellen naar het buitenland was nog nooit zo voordelig.

Goedkoop bellen naar het buitenland via  0900-nummers

Eén van de manieren om goedkoop te bellen naar het buitenland is door middel van 0900-nummers. Dat zijn de zogenoemde servicenummers die voor alle landen gelden. Elk land heeft zo zijn eigen tarieven en toegangsnummers bij iedere aanbieder. Hoe gaat het in zijn werk? U gaat op zoek naar het servicenummer en de landcode voor het desbetreffende land. Deze toetst u achter elkaar in. Vervolgens draait u het nummer dat u wilt bellen, maar zonder de eerste 0. Tot slot sluit u af met een #. De kosten komen uiteindelijk op uw normale rekening terecht.

Goedkoop bellen naar het buitenland met prepaid

Prepaid bellen naar het buitenland is over het algemeen aan de prijzige kant. Elke provider heeft wel zo zijn eigen kosten en de één zal iets duurder zijn als de ander. Denk bijvoorbeeld aan de algemene belkosten,  de kosten van het land, de hoogte van het starttarief en nog eventuele SMS kosten.  Er zijn providers die speciale prepaid bundels aanbieden waardoor het mogelijk is om goedkoper te bellen naar het buitenland. Vaak worden de algemene kosten of de hoogte van het starttarief iets goedkoper gemaakt, waardoor u voordelig kunt bellen. Er bestaan ook speciale prepaid providers die zulke pakketten aanbieden, zoals:

  • Ortel
  • Delight
  • Vectone
  • Lyca
  • Lebara

Naast deze speciale prepaid providers bieden normale providers ook vaak goedkopere prepaidbundels aan. Denk bijvoorbeeld  T-mobile, Vodafone of KPN. Indien u dus een prepaid telefoon hebt en u wil naar het buitenland bellen, bekijk dan eerst of uw provider een speciaal prepaidbundel aanbiedt. Dit bespaart u namelijk ontzettend veel kosten.

Goedkoop bellen  naar het buitenland met sim-only

Tegenwoordig worden sim-only abonnementen steeds populairder in Nederland. Dit bespaart namelijk ontzettend vee maandelijkse kosten. Vaak kunt u een sim-only abonnement afsluiten waarbij u dezelfde bundels kunt krijgen als bij een andere provider met een duurder abonnement. Voor een paar euro per maand kunt u al een goedkoop sim-only abonnement afsluiten, waardoor u voordelig kunt bellen, sms’en en internetten. Veel providers bieden voor het buitenland ook vaak speciale bundels aan, waardoor de kosten laag blijven. Indien u naar het buitenland belt, wilt u toch net zo weinig betalen als wanneer u nationaal belt? Bekijk dus goed of uw provider speciale bundels aanbiedt, voordat u met uw sim-only abonnement naar het buitenland belt.