Wanneer je op vakantie gaat wil je jezelf goed voorbereiden zodat je tijdens de vakantie volledig ontzorgd bent en kunt ontspannen. Voor een goede voorbereiding moet je natuurlijk wel weten welke zaken er geregeld moeten worden, daarom heeft de redactie van Vakantieplannetjes.nl een checklist opgesteld:

Organiseren & Inpakken
Vanzelfsprekend begint iedere vakantie met het inpakken van je spullen en het organiseren van de reis. Het boeken van een vakantie kan tegenwoordig heel eenvoudig via het internet, daar kun je het ticket i.c.m. een accommodatie boeken.

Wegwezen
Zodra de vertrekdatum inzicht komt is het verstandig om alvast vervoer naar het betreffende vliegveld te regelen. Hier zijn verschillende opties voor, zo kun je een taxi bestellen, je weg laten brengen door vrienden/familie of een parkeerplaats huren bij een parkeerbedrijf en er vervolgens zelf heenrijden. De meest populaire optie is nog steeds het huren van een taxi, met name vanuit steden als Amsterdam is het populair om van te voren een taxi te bestellen. De reguliere taxi’s zijn daar namelijk vele malen duurder en dus kun je met het vooraf bestellen veel geld besparen.

Wanneer je op het vliegveld aankomt wil je zo min mogelijk in de rij staan, daarom is het aan te raden dat je van te voren vanuit huis alvast incheckt, dat kan tegenwoordig heel eenvoudig. Dit scheelt een hoop tijd.

Genieten
Zodra je eenmaal in het vliegtuig zit kun je gaan beginnen met ontspannen. Volop genieten gedurende de hele vakantie! Het is natuurlijk wel zaak nog even in te checken bij de accommodatie en evt. geregelde uitjes goed in te plannen, maar vaak is dit van te voren al goed geregeld en slechts een kwestie van langsgaan.

Terugkeren
Bij het terugkeren wil je natuurlijk ook weer zo snel en goed mogelijk naar huis, zorg daarom dat je ook vóór het vertrek al een taxi verzorgd heb voor de terugweg!