Heb je je volgende vakantietrip al gepland? Lees maar door als je dat nog niet hebt gedaan. België is een heel mooi land die veel te bieden heeft aan de vakantieganger. Met haar adembenemende uitzichten, schitterende architectuur en diverse sportgelegenheden is Ardennen de ideale plek waar een ieder iets kan vinden om van te genieten.

Voor mensen die een rustige weekendje weg willen is er veel om te doen. De diverse wandelpaden zijn er om urenlang wandelingetjes te houden. Je zult genieten van de ongerepte schoonheid van het natuur en helemaal tot jezelf komen. Verder kun je ook nog Durbuy, de kleinste stad van de wereld, bezoeken. Stap terug in de tijd en geniet van de middeleeuwse architectuur en leuke winkeltjes. Er is ook nog een 9e -eeuwse kasteel waar men beweert dat de geest van de gravin La Roche er nog ronddwaalt. Durf je een rondleiding te nemen?

Voor de avonturier is er ook veel te doen. Van golven en mountainbiken tot abseilen, paintballen, skiën, kanoën en kajakken. Er is van alles en nog wat om te doen. Als je klaar bent dan kun je bij één van de brouwerijen van een heerlijke biertje genieten.

Voordat je van dit alles kunt genieten, moet er nog van alles gepland worden. Het huren van een vakantiehuis in Ardennen is één van de eerste handelingen die op je lijst zal staat. Die zijn er gelukkig volop te krijgen. Of je nou met z’n tweeën bent of met een hele groep op vakantie wilt gaan.

Vakantiehuisje Ronda, bijvoorbeeld, is in Durbuy gevestigd en is bestemd voor 2 personen. Ideaal voor mensen die een romantische weekendje in een rustige stad willen plannen. De Clos du Baron, een vrijstaande herenhof, kan wel 30 personen huizen. Neem een kijkje om te zien of er een vakantiehuisje bij is die precies is waarnaar je zoekt.