Hoewel we de tweede maand van het jaar nog moeten afsluiten, gaan de gedachten langzamerhand alweer richting de bloemetjes in het veld en de zon aan de hemel. Dat is ook niet zo gek, na maanden van donkere dagen en slecht weer is de aankomende lente een positieve gedachte waar veel Nederlanders zich graag aan vasthouden. En bij de lente en op z’n tijd de zomer in opkomst, worden de eerste vakantieplannen uiteraard alweer gesmeed. Wegdromen bij een zonnige wandeltocht door de Alpen, of aan het zwembad relaxen met een cocktail in je hand; wij dromen graag met je mee! Wanneer jouw plannen richting het zuiden gaan en je nu al niet kan wachten op sangria in Spanje, lees dan vooral even met ons mee voor een perfecte roadtrip langs de kust van Spanje!

Auto huren

Voor een fijne roadtrip is het een goede tip om een auto te huren. Met een eigen auto heb je jouw vakantie helemaal zelf in de hand en de vrijheid om zelf te beslissen waar je gaat en staat. Het huren van een auto in Spanje is erg flexibel, je kan de auto bijvoorbeeld in Barcelona huren en vervolgens in Valencia weer inleveren! Zo hoef je dus niet in elke stad een nieuwe auto te regelen.

De route

Spanje is twaalf keer zo groot als Nederland en met een kustlijn van bijna 5.000 kilometer kan het erg lastig zijn om te bepalen waar jouw roadtrip zou moeten starten. Onze tip: vlieg op Barcelona en rij vanaf daar richting het zuiden. Je kan vervolgens vanaf Alicante weer terugvliegen. De steden die je in deze roadtrip sowieso niet over moet slaan: Barcelona, Tarragona, Castellón de la Plana, Sagunto, Valencia, Jávea, Calpe, Alicante en een extra uitstapje naar Cartagena.

Hoeveel dagen heb je nodig? Hoewel de kustlijn van het o zo geliefde zonnige Spanje dus een vrij lange is, bakenen we met de eerder genoemde kustplaatsen toch een heel stuk af. Sterker nog, als je het gaspedaal flink intrapt kan je binnen 7 uur van Barcelona naar Alicante rijden; één dagje dus. Toch raden we aan om in elke stad en plaats sowieso twee nachten te verblijven, zodat je echt ruim de tijd neemt om alles te bekijken én daarnaast nog een beetje uit kan rusten. In de grotere steden is het aan te raden 3 nachten te verblijven; Barcelona, Valencia en Alicante. Een snelle rekensom maakt dat je voor bovenstaande trip dus 17 dagen en dus twee-en-een-half-week bezig bent; lijkt ons ruim zat! Heb je het gevoel dat je toch langer in Spanje wil verblijven en het land helemaal je eigen wil maken? Je kan natuurlijk altijd de opties bekijken om in plaats van een vakantie een tijdje te werken in Spanje